ФАРСА: Повећање минималца ће појести инфлација!

ФАРСА: Повећање минималца ће појести инфлација!

Удружени синдикати Србије „Слога“ сматрају да је повећање минималне цене рада од 8,6 одсто за 2019. годину срамно и понижавајуће и указује да га је унапред „појела“ реална инфлација, а не званична статистика којом власт барата.

„Слога“ истиче да за ту одлуку одговорност сносе Самостални синдикат и УГС Независност, „без обзира што се наводно нису сагласили са њом, јер учешћем у раду Социјално-економског савета дају пун легитимитет оваквим понижавајућим одлукама“.

Ипак, највећу одговорност, додаје „Слога“, сноси Влада Србије.

„После низа предходних штетних мера, од неуставног умањења пензија, укидања разних социјалних давања, па до платних разреда за запослене у јавној управи и држања ниске минималне цене рада, власт очигледно нема решења за јачање економије на реалној основи, осим да се задужују код међународних бакарских институција, наводи се у саопштењу „Слоге“.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сваки 10. запослени у Србији у ризику од сиромаштва, али се о радничким правима ретко прича

Сваки 10. запослени у Србији у ризику од сиромаштва, али се о радничким правима ретко прича

Сваки 10. запослени грађанин Србије је у ризику од сиромаштва, међутим, теме сиромаштва или приче …

Чланови Синдиката радника ЕПС-а протестовали испред седишта тог предузећа (видео)

Чланови Синдиката радника ЕПС-а протестовали испред седишта тог предузећа (видео)

Неколико стотина чланова Синдиката радника Електропривреде Србије, који не признаје смену његовог председника Милана Ђорђевића, …

Један коментар

  1. Министар ће усклађивати пензије са стањем у буџету, а да ли и крађе усклађују са стањем у буџету и каси државе или то раде од ока. Ако се већ укида отимачки закон пензија и врате закон о ПИО по коме је регулисана промена пензије и шта има мешање надобудних министара и државе. Ако је демократска земља нека важе закони, а не добра воља диктатора. Ако је пензија имовинска тековина нека се поштује то. О враћању отетих пензија се мудро и нељудски ћути. Лешинари над пензионерима сетили се да прекину са отимачином пензија и на крају да је увећају за 11,3% у просеку, с тим да рачунају ту и увећање пензија три пута 1,25%, 1,5% и 5% укупно: 7,91%, а онима којима је отимана пензија и на тај пораст иде отимање. па је мени повећана неотети део пензија увећан за 7,53%. Међувремену трошкови живота су порасла за више од 20% и тако ће пензоси имати веће пензије но икад. О враћању отетог и усклађивању пензија са порастом трошкова чекаће нека нова, не њихова, времена. Сви ће пензоси бити задовољни, а оно, који? Ако укину отимање пензија, нека врате Закон о ПИО онако како гласио пре отимачине. Уколико држава мисли на најсиромашније пензионере нека формира социјални фонд и нека им повећава пензију, а ПИО нека исплаћује пензије онако како су зарађене. Шта је крив онај који је радио 40 година и још обављао сложеније послове, да се њему скида пензија да би онај ко је радио 15 година и слабоплаћене послове добио додатак. Ова држава нека укине све законе, па нека се све решава ад хок, по жељи вође.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *