понедељак , 23 новембра 2020

ФРАНЦУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Левија мрзи цео свет, стално га гађају тортом!

0
(0)

Електронске странице франкофонских медија пренеле су синоћ вест о гађању филозофа Беранара Анрија Левија тортом у Београду. Веома читани регионални дневник „Уест Франс“ тако пишеда је Леви поново добио торту у лице, овог пута на пројекцији његовог новог филма у Београду. Истичесе да су то урадили припадници СКОЈ, замерајући му, како се наглашава, његове ставове током конфликата у бившојЈугославији током деведесетих.

 Бројни Срби настављају да пребацују БХЛ-у подршку муслиманима у Босни током конфликта у овој бившој југословенској републици у коме је између 1992. и 1995. године било сто хиљада мртвих – пишеовај лист.

„Уест Франс“ наводи да су припадници СКОЈ Левију узвикивали „убицо, иди из Београда“, као и да су истицали да је осам година пре удара НАТО тражио бомбардовање Југославије.

Преноси се да је и Леви једног од припадника СКОЈ ударио сакоом. Сличну вест пренела је и „Раша Тудеј“ на француском језику, наводећи да су припадници СКОЈ истакли паролу на којој је писало да Бернар Анри Леви подржава „империјалистичке убице“.

Колико је Бернар Анри Леви непопуларан филозоф и међу франкофонима, показује податак да је први пут шлагом био умацкан још далеке 1985. године. Последњи пут му се то, пре Београда, десило 2015. у белгијском граду Намиру. Оба пута то је урадио Белгијанац Ноел Годен који тако „кажњаванеомиљене личности, а Леви му је главна мета. Између тога, француски филозоф је тортом „почашћен“ десетак пута. Само на париском сајму књига 2006. године то му се догодило двапут.

Интермагазин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Ватиканска мржња“

0 (0) Ово није цитат из публикације о хрватском геноциду над Србима 1941−1945. године. То …

Да се ја питам пробао бих са залеђеном тортом

0 (0) Онај филозоф што га мој имењак, познати режисер, вода као мечку около добио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend