фото: Драган Кадић

Гајић: Стефановић се неће политички извући, имамо доказе о организованој криминалној групи

4.8
(4)

Председник Правног савета Народне странке Владимир Гајић изјавио је да власт наставља са претњама да ће погоршати положај његовог брањеника, узбуњивача и радника „Kрушика“ Александра Обрадовића.

Обрадовић је открио умешаност у трговину оружјем Бранка Стефановића, оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, који се, међутим, неће „политички извући из те ситуације“.

„Мислим да ће, међутим, власти морати добро да размисле, јер за разлику од њих, који немају никакве доказе, ми имамо изванредне доказе који говоре да две породице, Стефановић и Петковић, тргују утицајем и злоупотребљавају службени положај и да делују као организована криминална група са подељеним улогама чланова групе“, рекао је у емисији „Зумирање“ недељника „Време“ Гајић, наводи се у саопштењу Народне странке.

Гајић је истакао да је „једноставно немогуће да се Стефановић политички извуче“ и зато што је та организована криминална група, између осталог, упропастила „Kрушик“, а државно предузеће СДПР, које се деценијама бави трговином оружјем, довела у ситуацију да му се по први пут од оснивања додељује новац из буџета да би могло функционише и исплати зараде запосленима.

„То се догодило зато што су све послове преузеле приватне фирме, а издавање сагласности за трговину и производњу оружја се контролише из једног центра. ’Kрушик’ се у једном послу договорио директно са Јерменијом о извозу оружја у вредности од 43 милиона долара да би му Министарство одбране ускратило сагласност, а онда је сагласност за тај посао добила приватна фирма трговца оружјем Слободана Тешића“, рекао је Гајић.

Гајић је навео да постоји довољно индиција да је руководство „Kрушика“ било потпуно упознато где ће на крају завршити оружје које је првобитно било извезено у Саудијску Арабију, и додао да су зато државни органи били дужни да спрече продају оружја Арабији.

„Оружје је, као што је цео свет могао да види, завршило у рукама ИСИС терориста који се поред оружја сликају и када убијају људе и када им секу главе, могли смо да видимо мине на којима белим словима пише ’Kрушик Ваљево’“, рекао је Гајић.

Данас онлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (896) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend