Грчића смењују у ЕПС-у и шаљу у Kоридоре уместо Бабића

Грчића смењују у ЕПС-у и шаљу у Kоридоре уместо Бабића

0
(0)

Иако ће у јулу бити смењен са позиције директора Електропривреде Србије Милорад Грчић ипак неће остати без функције јер ће бити постављен на место првог човека предузећа Kоридори Србије, сазнаје Данас у добро обавештеним изворима блиским ЕПС-у.

Наши извори тврде да је врх Српске напредне странке на челу са председником Александром Вучићем незадовољан негативним имиџом ЕПС-а у јавности због лоших производних резултата који су довели до већег увоза струје, грешака у рачунима за електричну енергију и сталних критика да се тим предузећем управља на неадекватан и нестручан начин што је главна опасност за стабилност БДП-а.

Због тога је коначно преломљено да Грчић буде смењен, али се чека најповољнији тренутак да то буде изведено како би последице по интересе власти биле што мање. Да би се јавност заварала да није реч о смени већ о рутинском преласку на нову дужност Грчић ће на месту директора Kоридора Србије заменити Зорана Бабића, који је поднео оставку на ту функцију након саобраћајне несреће са смртним исходом.

Други разлог због чега Грчић није деградиран и склоњен већ му је додељена „утешна награда“ у виду директорског места у Kоридорима је чињеница да има подршку утицајног крила СНС коме је на челу Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова. Наиме, Грчић се сматра поузданим кадром београдског одбора СНС па је формално прелазак на нову функцију а не смена такође и својеврстан уступак групацији око министра Стефановића.

Међутим, да је у збиљи ипак реч о смени потврђује то што ће поред Грчића са својих функција отићи сви његови најближи сарадници, међу њима финансијски и комерцијални директор ЕПС-а.

Kако је Данас већ писао, уместо Грчића на чело ЕПС-а ће доћи Саша Влаисављевић, некадашњи директор Аеродрома „Никола Тесла“ у Београду кога подржава струја у СНС окупљена око утицајног бизнисмена који је приватно веома близак председнику Србије. Поред Влаисављевића спомиње се још неколико имена, што из редова актуелних руководилаца ЕПС-а што кадрова СНС са стране, међутим, како тврде наши саговорници, готово је сасвим извесно да ће коначни избор пасти на бившег директора сурчинског аеродрома. Осим подршке „бизнисмена веома блиског Вучићу“, препорука му је и то што је врх СНС задовољан како је руководио аеродромом.

Подсећања ради, Данас је већ писао о рокади на челу ЕПС-а, то јест да ће Грчића заменити Влаисављевић. Наши извори тврде да је до тога већ требало да дође, али да је то ипак одложено за јул због тога што је већина људи тада на одмору те ће смена на врху ЕПС-а и постављање Грчића за директора Kоридора Србије проћи са знатно мање пажње него да се тако нешто обави пре почетка сезоне летњих одмора.

Пише: Гојко Влаовић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

Нелегални објекат на Копаонику власт руши четири године, нема назнака да ће се то догодити

5 (6) Симбол нелегалне градње на Копаонику објекат од 1000 квадрата власт руши већ четири …

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић - Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић – Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

5 (2) Гост Славија инфо био је Момчило Алимпић из удружења грађана Заштитимо Јадар и …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend