fbpx

Група адвоката поднела кривичну пријаву против Јоргованке Табаковић због „злоупотребе службеног положаја“

0
(0)

Група адвоката предвођена Марком Ницовићем и Небојшом Авлијашем поднела је кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду против гувернерке Народне банке Србије Јоргованке Табаковић, јер је, како наводе, починила кривично дело Злоупотреба службеног положаја, односно Повреде права на управљање.

Како је саопштила Адвокатска комора Београда, гувернерка Народне банке Србије је противно закону и прописима дозволила Југославу Тинтору да води текући рачун Адвокатске коморе Београда, иако се лажно представљао да је на њеном челу.
У кривичној пријави коју су Вишем јавном тужилаштву у Београду поднели адвокати Марко Ницовић и Небојша Авлијаш наводи се да је „Јоргованка Табаковић између 1. и 4. августа 2017. године, кршећи прописе из области платног промета и области адвокатуре, дала налог ‘Банци поштанској штедионици’, код које се води текући рачун Адвокатске коморе Београда, да прихвати захтев за промену лица овлашћеног за располагање на новчаним средствима, који је 23. маја 2017. године, неовлашћено, поднео адвокат Југослав Тинтор у име Адвокатске коморе Београда“.

Додаје се да се Југослав Тинтор „лажно представио да је он председник Адвокатске коморе Београда, иако је његов избор и мандат поништен одлуком изборне Скупштине Адвокатске коморе Београда“.

Ницовић и Авлијаш у кривичној пријави указују да је Адвокатској комори причињена штета од око милион евра.

У саопштењу додају да ће група адвоката обавестити мисију ММФ-а и Светску банку у Београду о неправилностима у раду Банке поштанске штедионице.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рада Трајковић поднела кривичну пријаву против Вучића и Марка Ђурића

0 (0) Адвокат Владимир Гајић поднео је, у име председнице Европског покрета за Косово и …

Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина, оптужујући га да свесно омета и спречава њихов рад

0 (0) Војни синдикат Србије (ВСС) поднео је данас Републичком јавном тужиоцу кривичну пријаву против …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *