ХАОС У ТУЖИЛАШТВУ! Селаковић претио Доловац: “Пливаћеш Дунавом ако не умукнеш”

5
(2)

Министар правде Никола Селаковић претио је републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац речима: “Ако не умукнеш, пливаћеш Дунавом”, сазнаје Телепромптер.рс од извора из тужилаштва.

Министар правде Никола Селаковића, уочи предстојећих избора за чланове Државног већа тужилаца и јавних тужилаца у јавним тужилаштвима, претио је смрћу републичком јавном тужиоцу Загорки Доловац речима: “Ако не умукнеш, пливаћеш Дунавом”, ексклузивно сазнаје портал Телепромптер.рс од извора из тужилаштва.

Наш саговорник каже да је Селаковић претио Доловац онога тренутка када се побунила против утицаја одређених интересних група на избор јавних тужилаца и чланова Државног већа тужилаца.

Додаје да је у тужилаштвима широм Србије настао хаос када је Александар Вучић изјавио да он има своје кандидате за јавне тужиоце.

– Интересна група на челу са Александром Вучићем решила је да у тужилаштва постави своје кандидате. Ту интересну групу чине још и министар правде Никола Селаковић, директор БИА Александар Ђорђевић, Вучићев кум Никола Петровић, шеф београдске полиције Веселин Милић и криминалац са Косова близак Вучићу Звонко Веселиновић, прича извор портала Телепромптер.рс из тужилаштва.

Напомиње да та интересне група планира да постави своје кандидате за јавне тужиоце преко намештених чланова Комисије за избор јавних тужилаца.

– Изборну комисију чине директор Правосудне академије Ненад Вујић, судија Александар Вујчић, апелациони тужилац из Новог Сада Милан Ткалац, апелациони тужилац из Крагујевца Милијана Дончић и заменик републичког јавног тужиоца Гордана Јанићијевић, додаје извор.

Како нам је објаснио извор из тужилаштва, кандидати за јавне тужиоце пред Комисијом морају да изнесу свој програм. Највећи број бодова је 20, а са 50 бодова се оцењује рад.

– У Комисији је настао хаос када је министар Никола Селаковић рекао да Александар Вучић има своје кандидате који морају да прођу. Селаковићев најближи сарадник је Ненад Вујић који само преноси његове захтеве. Међутим, све нас је изненадило сазнање да је судија Александар Вујчић, који је словио за поштеног судију, преломио и прешао на страну која заступа криминалце. С њиме је разговор обавио Радослав Бачевић, адвокат Дарка Шарића, открива извор Телепромптера из тужилаштва.

Наш саговорник напомиње да интересне криминалне групе сада врше притисак на одлуке Комисије.

– Пренели су нам да Миљко Радисављевић, специјални тужилац за организовани криминал, мора да буде склоњен са тог места јер је то жеља Вучићевог кума Николе Петровића. Петровић каже да се плаши Радисављевића. На његово место би требало да дође адвокат из Чачка Младен Ненадић, иначе близак пријатељ директора БИА Александра Ђорђевића. Он је у интерним круговима познат као “адвокат мафије”. Били смо приморани да Ненадићу унапред дамо решене тестове да би имао максималан број бодова, прича наш саговорник из тужилаштва.

Према писању медија, Ненадић је почетком октобра прошао у најужи круг кандидата за специјалног јавног тужиоца за организовани криминал.
вучић-петровић

Додаје да је стигло наређење да за београдског тужиоца буде постављена Наташа Кривокапић, кандидаткиња Николе Петровића која је издала налог за друго саслушање уредника Телепромптера Данила Реџеповића.

– Код министра Селаковића се налази списак унапред одређених тужилаца за сваки град. Та имена су издиктирали људи из криминалних група или људи блиски криминалним група. Они сада од нас траже да им ми те жеље легализујемо. Ситуација никада раније није била овако лоша. Прете нам. Неким колегама му пресретали децу, константно нам спомињу породице. Неке кандидате које не могу да склоне под претњама терају да поднесу оставке, додаје наш саговорник.

Каже да је Вучићев кум Никола Петровић три пута био у кабинету министра Николе Селаковића где су лицитирали који ће кандидати бити постављени на функције.

– Министар Селаковић је у једном тренутку позвао Загорку Доловац када се побунила због кандидата и рекао јој дословно: “Ако не умукнеш, пливаћеш Дунавом”. Чуди нас што Доловац не предузима озбиљније радње јер зна да би сви стали на њену страну, каже извор Телепромптера из тужилаштва.

Када је реч о избору чланова Државног већа тужилаца, министар Никола Селаковић предложио је неколико чланова Српске напредне странке.

– Државно веће тужилаца је битна карика у хијерархији. Чланови тог тела се бирају непосредним избором свих тужилаца и заменика тужилаца. Селаковић је кандидовао Бориса Павловића, треће београдског тужиоца, члана Српске напредне странке и заменика апелационог тужиоца Крсмана Илића чији је син близак пријатељ Николе Селаковића, открива наш саговорник и више пута поноваља да је притисак који стиже са врха државе неподношљив.

– Не можемо више да издржимо. Прете нам сваки дан. Селаковић је натерао једног од најбољих кандидата да повуче пријаву под претњом да ће му супруга, која ради у администрацији, добити отказ. Не знам да ли народ спознаје шта значи да страначки људи постану тужиоци. Ако се овако настави, Вучић ће у Тужилаштву за организовани криминал имати све своје људе. Они се бирају на шест година, што значи да ће бити мирни када је реч о кривичном гоњењу људи из власти, закључује наш саговорник.

Телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пријављен због педофилије у Брусу, уместо у притвору – на слободи, па нестао

4.8 (4) Познати извођач етно-музике и учитељ фруле из Бруса, прошле недеље је приведен у …

Вучићу, то ли су исте државне структуре којима си ти осам година шеф док одржавају везе са мафијом!?

5 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да држава зна ко је у …

3 Коментара

  1. Neki tamo kažu da je Selaković pretio Zagorki?Ma to je on hvalio Republičkog javnog tužioca da je odličan plivač!Reče neko…

  2. Jadna Srbija sa ovakvom vlascu, sve sami ludaci …

  3. jebo ti drzavu kad je vojska,policija,sudstvo stranačka služba zato je tu gde jesmo u pm.kade glupi narod seljaci gradski kroje sudbinu običnom narodu i gospodi u selima koji rade za tu seljačku gradsku bagru.osetio sam sve na svojim leđima od debila i majmuna koji ih glasaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend