Игро Бечић прети смрћу Наташи Пришић, координатору у сектору Унутрашње контроле ЕПС-а

Игро Бечић прети смрћу Наташи Пришић, координатору у сектору Унутрашње контроле ЕПС-а

5
(12)

Основно јавно тужилаштво у Новом Саду води истрагу против Игора Бечића и неколико функционера ЈП Електропривреда Србије, осумњичених за угрожавање безбедности Наташе Пришић, координатора у сектору Унутрашње контроле ЕПС-а.

Прогон је почео прошлог лета, кад је Пришић, вршећи редовну контролу, утврдила да Слађана Мијановић и Слободан Лучић нису на радном месту у управној згради ЈП ЕПС Нови Сад. Откривено је да више од сто запослених не долази на посао, а уредно добија плату. Међу њима, шампионка је Мијановић, која две године није дошла на своје радно место. Под контролом Јелене Црногорац, шефовице сектора у коме су фиктивно запослени Мијановић и Лучић, њихове персонализоване картице су користиле колеге, које су их пријављивале при доласку и одласку с радног места. На послу су се појавили тог дана, чим су обавештени да су раскринкани.

– Са колегама Мијановић и Лучић покушала сам да разговарам, али били су веома дрски, безбразни и непрофесионални. Слађана Мијановић је касније дошла код запослене Маријане Јанковић, којој је рекла: “Kо је она? Е, сада ће да види како ће се ово завршити!” Потом је у канцеларију ушла и Соња Станковић, која је Мијановићку и Лучића месецима покривала провлачењем идентификационих картица. Станковић је рекла: “Слађа и Слоба су заштићени, не могу им ништа. Јел ти знаш ко стоји иза њих? Игор Бечић! Слађа је његова девојка, а Слоба је његов рођак. Сад ће да види та Наташа” – наводи се у пријави Наташе Пришић.

Марјану Јанковић је, у току вршења контроле, назвао Игор Бечић и захтевао да контрола “прескочи његових двоје”. Рекао јој је да ће остати без посла и наредио да “Наташи пренесе да обустави контролу, а уколико неће, да ће је појести мрак”.

Наташа Пришић и њене колеге Горан Ристић и Ђорђе Топалов, с којима је заједно извршила контролу, сустрадан су позвани у Београд, на састанак с Ненадом Дилберовићем, директором сектора Унутрашње контроле. Он их је обавестио да га је Игор Бечић звао пет пута. Од тада, Дилберовић и генерални директор ЕПС-а Милорад Грчић одбијају сваку комуникацију са Пришић. не дају јој радне задатке и не одговарају на мејлове у којима је тражила састанак.,позивају министре у влади РС са захтевом да се Наташа Пришић ућутка и склони је што даље из Новог Сада.Неколико дана касније, Дилберовић је позвао Марјану Јанковић и упозорио је да се “склони од Наташе јер ће остати без посла”.

Уз мобинг, Пришић је изложена и физичком прогону.

– Дана 8. августа 2019, после завршене контроле, приликом повратка кући, у 15 часова, у улазу зграде сачекало ме НН мушко лице, које је седело на степеницама и у рукама држало флашу. Прошла сам поред њега и кренула ка стану, након чега је исти кренуо за мном. Уплашена, дошла сам до улазних врата стана кад ми је НН лице пришло са леђа и обратило ми се речима: “Само настави да бауљаш даље, видећеш шта ће ти бити”, а затим се окренуо и трчећим кораком удаљио из зграде. У наредном периоду у више наврата се дешавало да ми, у касним вечерњим или раним јутарњим часовима, неко лупа ногама у врата или звони на интерфон – наводи се у кривичној пријави, коју је Наташа Пришић поднела 14. фебруара ове године.

Игор Бечић очигледно злоупотребљава политичке функције народног посланика и председника скупштинског Одбора за контролу служби безбедности како би у јавном предузећу заштитио своју “девојку” Слађану Мијановић и рођака Слободана Лучића. Омогућио им је радна места на која не долазе, а сад их на најбруталнији начин штити, прогоном и претњама Наташе Пришић.

Пришић је о овом случају обавестила и председника Александра Вучића. На захтев Генералног секретаријата председника Републике Србије, Министарство унутрашњих послова је проверило наводе из дописа, у коме је она исказала забринутост за своју безбедност, и констатовало да је предмет прослеђен месно надлежном Основном јавном тужилаштву у Новом Саду. Прошла су три месеца, а истрага још траје. Иако је председник Вучић најавио кажњавање бахатих функционера, који се позивају на Српску напредну странку да би прикрили своје незаконите радње, руководство ЕПС-а није кажњено. Напротив, прогону и претњама изложена је само Наташа Пришић, која је професионално извршила радне задатке и раскринкала Бечићеве штићенике, као и више од сто других абонената утицајних појединаца из врха власти, који паразитирају у Јавном предузећу Електропривреда Србије.

Предраг Поповић, Србија.уно

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

Зорана Михајловић по налогу напредних економских убица почела да комада ЕПС!

5 (3) ОСНИВАЧКА права Електропривреде Србије над Оператером дистрибутивног система (ОДС) „ЕПС Дистрибуцијом“ пренета су …

3 Коментара

  1. da ima vlast za neradnike i bahhate maffijaškog ponašanja i država bi bila bolj ali naša vlast štiti takve džaba je obraćati se balavom to su njegovi glasači neće on da pokrene ama baš ništa protiv njih

  2. Ако је Бечић даса и мангуп, нека своју девојку сам издржава. Јајаре о државном трошку се швалеришу, сви то виде и знају, од портира до преседника , и праве се луди… Преседник ће мимо свих сазнања пенитии са Пинка и хвалити себе и олош без морала…..
    Где су „боркиње“за женска права, када Игор Бечић прети жени која ради свој посао???

  3. Opa bateo Imamo u vlasti sns-a i Buduce ubice i gepekase.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend