fbpx
Насловна / Србија / Историја / Илијада – писана на српском језику
Илијада – писана на српском језику 1

Илијада – писана на српском језику

Ваша Екселенцијо,

Опростите што се усуђујем да трећи пут пишем Вашој Екселенцији. Да поновим, на то ме усмерила изјава Ваше Екселенције на Видовдан – 28. јуна 7525 (2017) у Скупштини Републике Србије – да ћете, у својству председника Владе Републике Србије, чинити све да се унапреди просвета. То је опредељење од капиталног значја (може се рећи – планетарног), јер се њиме могу отклонити оигледни (огромни) фалсификати у друштвеним наукама Србије и у наукама осталих словенских држава. А тим фалсификатима се српска (словенска) културна баштина отуђује, или препуста забораву, а преци свих Словена се представљају за припаднике нецивилизованих и дивљих племена, која су стекла писменост тек у 9. столећу Нове ере, кад су, по том фалсификату, и покрштени. Нажалост, све научне установе у Србији и у осталим словенским земљама негују ове фалсификате као научне истине, чиме се крије да су српски (словенски) преци творци прве писмености на свету, откривена је у Лепенском Виру и у Винчи – у Србији.

Ваша Екселенцијо,

Довољно је навести једну од најчувенијих песама на свету „Илијаду“, у којој је описан Тројански рат из 13. столећа пре Нове ере. Нажалост, у историји је фалсификована – да је тај рат биои између Грка и древних Тројанаца из Мале Азије. А то не може бити тачно, јер, на основу историјских података, то може оценити и ученик основне школе. Једноставно, Грци су стигли на Балкан и у  Малу Азију (по Херодоту) у 8. столећу Старе ере, а Тројански рат је био петстотина готина пре њиховог доласка – у 13. столећу Старе ере. Даље, други фалсификат – да је Троја била у Малој Азији унели су у званичну науку припадници немачке нације – господин Шлиман. А то је немогуће, јер „Илијада“ описује Троју на једном језеру из којег истиче река и улива се у море, а у Малој Азији око измишљеног места древне Троје нема ни потока, а камоли језера и реке. Кад се „Илијада“ пажљиво чита, онда се Троја препознаје на месту данашњег Скадра у Албанији, а споменуто језеро је Скадарско, а споменута река је Бојана. На исти начин се могу пратити и друга географска подручја описана у „Илијади“ и тако се јасно препознаје, рецимо, река Цетина, планила Ловћен, Тројанске планине (Проклетије), река Дрина, подручје Источне Србије, Бугарске, итд.

Илијада – писана на српском језику 2
Река Бојана

Ваша Екселенцијо,

Да је „Илијада“ описала ратове између држава српских (словенских) предака и да је она писана на старом српском (словенском) језику, сведоче сачувани подаци. Тако и наредба грчког краља Пизистрата из 560. године Пре Нове ере, којом је тражио да се „Илијада“ преведе на грчки језик. То је најбољи знак – да није писана на грчком језику, а није могла бити ни на латинском језику, јер је латински створен тек у том 6. столећу пре Нове ере, о чему је и податак у „Енејиди“ римског песника Вергилија из првог столећа Нове ере. А да није „Илијада“ могла бити написана ни на једном западноеворпском језику, мађарском, скандидавском, или румунском – податке нам пружа свака енциклопедија, у којој је описано да су сви споменути европски језици створени тек од 12. до 19. столећа Нове ере. Само је италијански створен мало раније – у 11. столећу Нове ере.

Ваша Екселенцијо,

Кад се има у виду овакав пропуст у друштвеним наукама Европе, онда је то, заиста, чудо над чудима! А ови подаци и многи други се налазе у књигама истине, које објављује Издавач „Мирослав“, Београд, Гоце Делчева 15, тел 011/297-0875, [email protected]

Ваша Екселенцијо,

Пошто ниједан државник Републике Србије, од 2000. године до данас, није посветио пажњу фалсификованој историји Срба и осталих Словена, уздам се, да Ваша Екселенција неће поновиту ту страшну грешку и да ће одржати реч од 28. јуна 7525 (2017) и унапредити просвету Републике Србије. А то унапређење подразумева истину о народима Европе и света – од древних времена до данас.

Склањање подмуклих фалсификата из научних и школских књига ће бити обављено (кад-тад), а Ваша Екселенција има прилику да то учини, јер то дозвољава Ваш тренутни положај – председника Владе Републике Србије, који омогућује сарадњу на овом планетарном делу и с осталим државницима словенских земаља.

.

С поштовањем,

Слободан Јарчевић, ср

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најстарији народ у Пољској, Кашуби, говори српским језиком! 12

Најстарији народ у Пољској, Кашуби, говори српским језиком!

Када као туриста дођете у Гдањск и околину, не треба да знате пољски да би …

Српски језик – занемарен 13

Српски језик – занемарен

Међународни дан матерњег језика обележен је јуче у многобројним земљама света, чланицама Организације УН за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *