Илијада – писана на српском језику

4.6
(7)

Ваша Екселенцијо,

Опростите што се усуђујем да трећи пут пишем Вашој Екселенцији. Да поновим, на то ме усмерила изјава Ваше Екселенције на Видовдан – 28. јуна 7525 (2017) у Скупштини Републике Србије – да ћете, у својству председника Владе Републике Србије, чинити све да се унапреди просвета. То је опредељење од капиталног значја (може се рећи – планетарног), јер се њиме могу отклонити оигледни (огромни) фалсификати у друштвеним наукама Србије и у наукама осталих словенских држава. А тим фалсификатима се српска (словенска) културна баштина отуђује, или препуста забораву, а преци свих Словена се представљају за припаднике нецивилизованих и дивљих племена, која су стекла писменост тек у 9. столећу Нове ере, кад су, по том фалсификату, и покрштени. Нажалост, све научне установе у Србији и у осталим словенским земљама негују ове фалсификате као научне истине, чиме се крије да су српски (словенски) преци творци прве писмености на свету, откривена је у Лепенском Виру и у Винчи – у Србији.

Ваша Екселенцијо,

Довољно је навести једну од најчувенијих песама на свету „Илијаду“, у којој је описан Тројански рат из 13. столећа пре Нове ере. Нажалост, у историји је фалсификована – да је тај рат биои између Грка и древних Тројанаца из Мале Азије. А то не може бити тачно, јер, на основу историјских података, то може оценити и ученик основне школе. Једноставно, Грци су стигли на Балкан и у  Малу Азију (по Херодоту) у 8. столећу Старе ере, а Тројански рат је био петстотина готина пре њиховог доласка – у 13. столећу Старе ере. Даље, други фалсификат – да је Троја била у Малој Азији унели су у званичну науку припадници немачке нације – господин Шлиман. А то је немогуће, јер „Илијада“ описује Троју на једном језеру из којег истиче река и улива се у море, а у Малој Азији око измишљеног места древне Троје нема ни потока, а камоли језера и реке. Кад се „Илијада“ пажљиво чита, онда се Троја препознаје на месту данашњег Скадра у Албанији, а споменуто језеро је Скадарско, а споменута река је Бојана. На исти начин се могу пратити и друга географска подручја описана у „Илијади“ и тако се јасно препознаје, рецимо, река Цетина, планила Ловћен, Тројанске планине (Проклетије), река Дрина, подручје Источне Србије, Бугарске, итд.

Река Бојана

Ваша Екселенцијо,

Да је „Илијада“ описала ратове између држава српских (словенских) предака и да је она писана на старом српском (словенском) језику, сведоче сачувани подаци. Тако и наредба грчког краља Пизистрата из 560. године Пре Нове ере, којом је тражио да се „Илијада“ преведе на грчки језик. То је најбољи знак – да није писана на грчком језику, а није могла бити ни на латинском језику, јер је латински створен тек у том 6. столећу пре Нове ере, о чему је и податак у „Енејиди“ римског песника Вергилија из првог столећа Нове ере. А да није „Илијада“ могла бити написана ни на једном западноеворпском језику, мађарском, скандидавском, или румунском – податке нам пружа свака енциклопедија, у којој је описано да су сви споменути европски језици створени тек од 12. до 19. столећа Нове ере. Само је италијански створен мало раније – у 11. столећу Нове ере.

Ваша Екселенцијо,

Кад се има у виду овакав пропуст у друштвеним наукама Европе, онда је то, заиста, чудо над чудима! А ови подаци и многи други се налазе у књигама истине, које објављује Издавач „Мирослав“, Београд, Гоце Делчева 15, тел 011/297-0875, [email protected]

Ваша Екселенцијо,

Пошто ниједан државник Републике Србије, од 2000. године до данас, није посветио пажњу фалсификованој историји Срба и осталих Словена, уздам се, да Ваша Екселенција неће поновиту ту страшну грешку и да ће одржати реч од 28. јуна 7525 (2017) и унапредити просвету Републике Србије. А то унапређење подразумева истину о народима Европе и света – од древних времена до данас.

Склањање подмуклих фалсификата из научних и школских књига ће бити обављено (кад-тад), а Ваша Екселенција има прилику да то учини, јер то дозвољава Ваш тренутни положај – председника Владе Републике Србије, који омогућује сарадњу на овом планетарном делу и с осталим државницима словенских земаља.

.

С поштовањем,

Слободан Јарчевић, ср

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Борба за српски језик у ЦГ: Етика изнад политике

0 (0) НИКШИЋ – Навршило се десет година откако су 26 професора из Никшића и …

Млади шиптари са југа Србије не знају срспки језик па уместо да им министар образовања носи књиге на српском он им дели бесплатне на шиптарском?!

0 (0) Свега пет одсто албанских ученика из Бујановца, Прешева и Медвеђе, који српски језик …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend