Има ли шта у Србији што нећете да продате, отуђите и уништите?
Расим Љајић, рођени брат Есада Кера Љајића

Има ли шта у Србији што нећете да продате, отуђите и уништите?

0
(0)

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је да у овој години не очекује продају Телекома Србија.

„Не очекујем да се нешто догоди по питању продаје Телекома. Увек је било интересовања, па су различити фондови или компаније показивали интерес, а тога има и даље. Све зависи и од понуда, али и пословне одлуке Телекома. Да ли ће се ићи у процес партнерстава, договора, тешко ми је да у овом тренутку кажем“, рекао је Љајић агенцији Бета.

Он сматра да су аквизиције Телекома, које је то јавно предзеће предузело у последње време, у складу са модерним, тржишним пословањем.

Љајић је казао да домаће телекомуникационо тржиште прати глобалне трендове, где је такође било озбиљне кризе, јер су одређени сервиси, попут Вајбера и Скајпа, утицали на пад прихода, због чега су, како је навео, телекомуникациони оператери морали да нађу нове начине да дођу до потрошача, нудећи нове услуге и сервисе.

„И наша компанија Телеком морала је да реагује, јер би у противном тржиште учинило своје и дошло би до пада прихода и вредност компаније“, рекао је министар.

Он је оценио да су промене на тржишту телекомуникација Србије, као што су аквизиције Телекома и долазак чешког ППФ фонда, који је преузео Теленор Србију, добри за потрошаче, јер ће се у тржишној утакмици потрошачима нудити квалитетније услуге по приступачнијим ценама.

„То је корисно и са становишта улагања у инфраструктуру и развоја оптичких мрежа, јер ће сви то морати да раде. То ће допринети даљем развоју тржишта телекомуникација и нових технологија, пре свега брзог интернета и 5Г мреже, што представља будућност“, рекао је Љајић.

Говорећи о олакшицама, односно укидању роминга, Љајић је навео да се „није далеко стигло“.

„Европској комисији је важно да најпре дође до договора око регионалног роминга, јер је на следећем Дигиталном самиту, који ће се одржати у Београду, планирано потписивање споразума о регионалном ромингу“, навео је Љајић.

Kако је објаснио, тренутно тај споразум постоји између Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније, а Европска комисија жели да у то буду укључени Албанија и Kосово, али је питање шта ће се догодити, узимајући у обзир једнострано увођење такси од стране приштинских власти за робу из Србије и БиХ.

„Примарно је да дође до тог споразума, а тек када се то догоди Европска комисија би ушла у причу о снижавања цена роминг услуга са ЕУ. Чини ми се да је та прича на дужем штапу“, рекао је Љајић агенцији Бета.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kомисија за заштиту конкуренције: Kако је Жежељ купио Kурир

Kомисија за заштиту конкуренције: Kако је Жежељ купио Kурир

5 (1) Kомисија за заштиту конкуренције морала би да преиспита своју одлуку о давању дозволе …

Влада јада и беде неће успети да Вучића одржи на трону: Старлете и страни агенти као телесна гарда

Влада јада и беде неће успети да Вучића одржи на трону: Старлете и страни агенти као телесна гарда

4.6 (27) Србија је добила Владу какву нико не заслужује. Влада јада, несреће и пропасти …

2 Коментара

  1. govno smrdljivo… smrad je u svakoj jebenoj vlasti vec 30 godina .. to sve govori o odsustvu ikakve savesti, morala, integriteta … picka obicna odvratna …

  2. Ljigava, ljigava, mlohava fekalija izgmizala iz septicke jame i evo je jos na svetlu dana, sa ostalim gmizavim i ljigavim stanovnicima septickih jama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend