Има ли шта у Србији што нећете да продате, отуђите и уништите?
Расим Љајић, рођени брат Есада Кера Љајића

Има ли шта у Србији што нећете да продате, отуђите и уништите?

Министар трговине, туризма и телекомуникација Србије Расим Љајић изјавио је да у овој години не очекује продају Телекома Србија.

“Не очекујем да се нешто догоди по питању продаје Телекома. Увек је било интересовања, па су различити фондови или компаније показивали интерес, а тога има и даље. Све зависи и од понуда, али и пословне одлуке Телекома. Да ли ће се ићи у процес партнерстава, договора, тешко ми је да у овом тренутку кажем”, рекао је Љајић агенцији Бета.

Он сматра да су аквизиције Телекома, које је то јавно предзеће предузело у последње време, у складу са модерним, тржишним пословањем.

Љајић је казао да домаће телекомуникационо тржиште прати глобалне трендове, где је такође било озбиљне кризе, јер су одређени сервиси, попут Вајбера и Скајпа, утицали на пад прихода, због чега су, како је навео, телекомуникациони оператери морали да нађу нове начине да дођу до потрошача, нудећи нове услуге и сервисе.

“И наша компанија Телеком морала је да реагује, јер би у противном тржиште учинило своје и дошло би до пада прихода и вредност компаније”, рекао је министар.

Он је оценио да су промене на тржишту телекомуникација Србије, као што су аквизиције Телекома и долазак чешког ППФ фонда, који је преузео Теленор Србију, добри за потрошаче, јер ће се у тржишној утакмици потрошачима нудити квалитетније услуге по приступачнијим ценама.

“То је корисно и са становишта улагања у инфраструктуру и развоја оптичких мрежа, јер ће сви то морати да раде. То ће допринети даљем развоју тржишта телекомуникација и нових технологија, пре свега брзог интернета и 5Г мреже, што представља будућност”, рекао је Љајић.

Говорећи о олакшицама, односно укидању роминга, Љајић је навео да се “није далеко стигло”.

“Европској комисији је важно да најпре дође до договора око регионалног роминга, јер је на следећем Дигиталном самиту, који ће се одржати у Београду, планирано потписивање споразума о регионалном ромингу”, навео је Љајић.

Kако је објаснио, тренутно тај споразум постоји између Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније, а Европска комисија жели да у то буду укључени Албанија и Kосово, али је питање шта ће се догодити, узимајући у обзир једнострано увођење такси од стране приштинских власти за робу из Србије и БиХ.

“Примарно је да дође до тог споразума, а тек када се то догоди Европска комисија би ушла у причу о снижавања цена роминг услуга са ЕУ. Чини ми се да је та прича на дужем штапу”, рекао је Љајић агенцији Бета.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Лепосавић не подноси оставку, Кривокапић ће морати да га смењује „Ђукановићевим гласовима“

Лепосавић не подноси оставку, Кривокапић ће морати да га смењује „Ђукановићевим гласовима“

МИНИСТАР правде у Влади Црне Горе Владимир Лепосавић и даље одбија да поднесе оставку на …

Фриленсери: Влада усвојила предлог који је још неповољнији од оног који смо раније одбили

Фриленсери: Влада усвојила предлог који је још неповољнији од оног који смо раније одбили

Предлог који је Влада усвојила 1. априла још је неповољнији од оног који је понуђен …

2 Коментара

  1. govno smrdljivo… smrad je u svakoj jebenoj vlasti vec 30 godina .. to sve govori o odsustvu ikakve savesti, morala, integriteta … picka obicna odvratna …

  2. Ljigava, ljigava, mlohava fekalija izgmizala iz septicke jame i evo je jos na svetlu dana, sa ostalim gmizavim i ljigavim stanovnicima septickih jama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *