fbpx
Насловна / Србија / Хроника / ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОД Г17+ ДО СНС: Радила за ДОС, за Лабуса, за Додика…
ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОД Г17+ ДО СНС: Радила за ДОС, за Лабуса, за Додика... 1

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОД Г17+ ДО СНС: Радила за ДОС, за Лабуса, за Додика…

Зорана Михајловић је докторирала на Економском факултету Универзитета у Београду, радила је десет година у „Електропривреди Србије“, па је 2004. постала саветница потпредседника владе Мирољуба Лабуса.

Била је и саветница за енергетику премијера Републике Српске Милорада Додика до 2010. године. Чланица је Српске напредне странке (СНС) од 2009. године, а 2012. постаје потпредседница партије. Исте године именована је за министарку енергетике, а од 2014. године је потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Чланица је саветодавног одбора организације „Еаст Wест Бридге“. Док је Зорана водила министарство енергетике 2013. године, њен партнер Владимир Атанацковић радио је краткотрајно као саветник. Атанацковић је развио бројне послове у Србији и иностранству.

Агенција за борбу против корупције покренула је поступак против министарке Михајловић оптужујући је да је у неколико наврата током фебруара 2014. године, приликом званичних посета РБ “Kолубара”, Зајечару, Пироту и основној школи у Београду, користила прилику за промоцију Српске напредне странке. Ове посете биле су месец дана пре парламентарних избора, а једна од тадашњих спорних изјава министарке била је: „Ми 16. марта бирамо и да ли ћемо имати владу коју ће предводити један храбар и млад човек, који хоће да направи промене у Србији или бирамо владу која ће бити купљена од стране тајкуна.“ Михајловић је ово рекла 11. фебруара на конференцији за медије након званичне посете Пироту. Због ове и неколико сличних изјава Агенција у јулу 2014. донела прво решење којим министарки Михајловић изриче меру упозорења.

Михајловић је у септембру исте године уложила жалбу јер је сматрала да је Агенција погрешно применила правила када је одлучила у том случају. Kрајем 2015. године Агенција је делимично уважила ову жалбу, објаснивши да министарка током спорних посета саговорницима није нагласила да ли износи став државног органа или странке. „Ја сам у паузи тих посета обишла своју политичку партију, што није забрањено законом“, рекла је за KРИK министарка Михајловић.

Независни.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Држава извођачима радова на Источном краку Kоридора 10 исплатила најмање 17 милиона евра на име одштета 11

Држава извођачима радова на Источном краку Kоридора 10 исплатила најмање 17 милиона евра на име одштета

Због кашњења за која није био одговоран извођач радова већ инвеститор, источни крак Kоридора 10 …

СНС-ов бунар без дна: За Kоридор 10 и санацију косина у Грделици додатних 17 милиона евра из буџета?!? 12

СНС-ов бунар без дна: За Kоридор 10 и санацију косина у Грделици додатних 17 милиона евра из буџета?!?

Завршетак радова на источном краку Kоридора 10 и додатни радови на косинама у Грделичкој клисури, …

2 Коментара

  1. zorom ranila cobanica zoranica, prije sunca i bjela dana u planinu ovcice vodila i cuvala i u frulu svirala i ode o svome gorskom zmaju pevala a za to velike nagrade dobijala. — kad ljuti zmaj u servijanska brda i doline zalutase, da ludom prosvetitelju maricu iza ledja se ko podrska nadje, i divljackim i krvozednim kerovima i vukodlacima i pometenim akademicima sem otimanja i surovog ubijanja i nesto drugo pokaze. — doleprsa za njim ko sunce svetla zoranica, celjade tvrdo i cupavo ko zapustena zemlja servijanska. — tu se srete sa smradom zmijskim i azdajom iz pakla izgmizalom, negde iz bazdecih rupa bosanskih, koja ljudske zrtve vazdan iskase; sto sto zderase /a sto mogase od sitne djece gutase/ a stojednog pustase /raspoznajuci ustase/ a i sto supak voljase. — bi tu i nacelnik i ucitelj njihov, najpre u gudurama ljutog ustasluka isposcen a dotumaravsi u Svetu Srbsku Zemlju leba se najede pa odeblja, kako trutovima, al zlocincima. prilici. — i mnogi drugi zlocesti decki sa kamom u zubima dovuce se iz krapinskih spilja, dalmacije i prevalitane a za njima i vucice koje subaru medj nogama nosise, savetnice bi se i mnoge koje cemu ali preskupo naucise.
    — kad se na singidunum iz savskih il danubijskih mocvara gleda na parnas potseca, al avaj, tamo se usadila satanisticka bozanstva kereca; vukodlaka, vukova i vukodlacica, copora krvozednih tamo ima. — ne da ondje muza nema; pomuzu vas tamo da vise medj nji ne zalazite vec hteli ili ne ajduk postajete pa ocete ih zajebati i sa ledja, ko strateg murat pogani i njegov sin, vrat slomiti al dzaba, njima milo i premilo, pa vriste ko Damjanov Zelenko, pa se jos i fale.
    — dzaba medj serve i u servijanski brlog hoditi, vreme gubiti, svetlo oruzije poganiti, kad Bogovi budu hteli Svetu Srpsku Zemlju ce Vaskrsnuti a pogan satanisticku i nakot njihov u danubiusu podaviti.

  2. Ovo je obicno djubre!
    Ne zasluzuje nista sem zatvora, odnosno rudnika!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *