понедељак , 21 септембра 2020

Испумпали воду из „Београда на води“ који напредни дунстери укопавају у корито реке па продају јавности идиотске приче (фото)

0
(0)

ПРАВО мало језеро које се протеклих дана створило у темељној јами, где би требало да никне једна од кула „Београда на води“, у недељу је исушено. Више од десет пумпи успело је да исцрпи подземне воде из рупе, како би радови могли да се наставе.

bgd voda (1)

Подземне воде претходних дана испуниле су темељну јаму, а црпне пумпе нису успевале да смање ниво воде, који је видно растао. Зато су радови накратко били обустављени. У питању није било изливање реке, већ је вода продирала одоздо. Бедем са џаковима с песком, постављен до Саве како би спречио да река поплави градилиште, успешно је одолевао.

– То је порозно тло и подземне воде су сасвим нормална ствар – наводи директор „Беоком сервиса“ Дарко Главаш. – Где год дубље у Београду копате, јави се вода. Пумпе испумпавају воду и то је рутинска ствар. То што се овде створило језеро нема никакве везе са порастом водостаја.

bgd voda (2)

Воде у јами у недељу није било. Ипак, поједине пумпе су и даље радиле. И на градилишту је било живо, јер су радници били свуда наоколо. Грађевинске машине стварале су буку.

Према најавама метеоролога, вoдостај Саве и Дунава у Београду наредних дана ће бити у стагнацији. Сава би са данашњих 532 центиметра у четвртак требало да падне на 523, а Дунав код Земуна са 567 на 555 центиметара.

Ови водостаји су далеко од границе када се проглашава ванредна одбрана од поплава. Нижи ниво Саве погодоваће неимарима, јер подземне воде неће пунити темеље великог градилишта, а они ће без проблема наставити припреме за почетак надземих радова прве две куле пројекта „Београд на води“.

ОЈАЧАЛИ бедем

БЕДЕМ од џакова је дограђен, па се сада протеже и на вишем делу земљишта где га пре није било. Да би се градилиште обезбедило од воде, радници су набацали земљу и са унутрашње стране бране.

Новости

фото: А.Стевановић, Беобилд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Београд на води“ служи као параван за прање новца зарађеног трговином оружјем и ко зна чимe још!?

5 (3) Народна посланица Мариника Тепић оценила је, у интревјуу викенд издању нашег листа, да …

Financial Times: Нема Арапа у Београду, постоји сумња да је пројекат „Београда на води“ само прање новца

4.6 (32) Председник покрета Доста је било (ЂБ) Саша Радуловић изјавио је за Фајненшел тајмс …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *