„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу
фото: Миленијум тим

„ИЗВОЛ’ТЕ 10 МИЛИОНА“ Фирми блиској брату Синише Малог бесповратна помоћ за градњу

5
(4)

Комисија за контролу државне помоћи одобрила је бесповратну помоћ од 10,14 милиона евра компанији Миленијум ресортс из Београда, за реализацију инвестиције „Ресорт“ у Врањској бањи. Миленијум ресортс је ћерка фирма компаније Миленијум тим (Милленниум Теам), која се доводила у везу с незаконитим рушењем објеката у Савамали и са Предрагом Малим, братом министра финансија Синише Малог.

Незавршен хотел и земљиште у центру Врањске Бање, августа 2019. године је за око 200.000 евра купила београдска фирма Миленијум тим након вишедеценијског судског спора између Специјалне болнице и Фонда ПИО, о чему је писао портал Јужне вести 2019. године.

Спор је решен је тако што је власништво подељено на по 50 одсто, након чега је оглашена продаја, а хотел и земљиште су већ на првој лицитацији добили новог власника, односно Миленијум тим, пише Нова економија.

Та компанија је најавила изградњу велнес резорт са два хотела и клиником за третмане и лаке медицинске интервенције до краја 2023. године.

Путем пројекта за који су добили државни новац ће бити запослено најмање 145 нових радника на неодређено време до краја 2023. године, а Миленијум ресортс ће уложити најмање 65,7 милиона евра у истом року, наводи се у документу Комисије.

Од те суме, 3,98 милиона је за набавку и оремање земљишта, 61,4 милиона за изградњу и реконструкцију недовршеног хотела, 9,8 милиона за нову опрему и 316.500 евра за патенте и лиценце.

Миленијум ресортс је у обавези да обезбеди учешће од најмање 25 одсто оправданих трошкова из сопствених средстава или других извора који не садрже државну помоћ.

Компанија се такође обавезује да нова радна места, као и саму инвестицију задржи на предметном подручју најмање пет година од завршетка пројекта.

Како Комисија наводи, пројекат је означен као улагање од посебног значаја за Србију, имајући у виду да се ради о улагању већем од пет милиона евра на територији јединице локалне самоуправе у другој групи општина по степену развијености.

Ова фирма која се, према писању КРИК-а блиско повезује са братом министра финансија Синише Малог, ангажована је на једном од најпознатијих грађевинских пројеката у држави – „Београду на води“.

Полицајци су саслушавли представнике те компаније у истрази чувеног рушења у Савамали, јер је један од сведока рекао да су багери који су срушили цео кварт дошли са њиховог градилишта.

Привредни суд у Београду је 2017. године утврдио да је Миленијум тим незаконито срушио два објекта у Херцеговачкој бр. 4, који су пуким превидом преживели „фантомско“ рушење у ноћи између 24. и 25. априла 2016, и тиме нарушио државину предузећу Транспорт Перони.

Како је тада КРИК писао компанија Миленијум тим је позната и по томе што је радила гасификацију општина Смедерево и Гроцка, два посла која су укупно вредна око 60 милиона евра, а затим је добила да гради станове за припаднике служби безбедности у Нишу и Врању за 15 милиона евра.

Осим тога, учествовала је и у десетинама других послова, а њени приходи из године у годину скачу, тако да да су 2019. годину завршили с око 9,44 милијарди динара прихода и око 448 милиона динара нето резултата.

Нова економија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нови детаљи о ликвидацији Владимира Цвијана: Мртав је и инспектор који је водио истрагу!

Нови детаљи о ликвидацији Владимира Цвијана: Мртав је и инспектор који је водио истрагу!

5 (13) По налогу Александра Вучића полиција и тужилаштво прикривају истину о смрти Владимира Цвијана. …

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

5 (7) Некадашњи припадник Одељења Министарства унутрашњих послова (МУП) за тајно праћење Милан Думановић изјавио …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend