понедељак , 23 новембра 2020

КАДРОВСКО ЛУДИЛО НА АЕРОДРОМУ! Ватрогасац нас чува од терориста

0
(0)

Први човек београдске ваздушне луке Саша Влаисављевић финансије поверио саветницима губиташких фирми, а безбедност путника инжењеру заштите од пожара

Бивша саветница Ненада Огњеновића, директора „Галенике“, којем се суди за проневеру милијарду динара, постала је без конкурса финансијски директор Аеродрома „Никола Тесла“, а инжењер заштите од пожара шеф за све контрадиверзионе контроле, сазнаје Курир.

Они су такође на списку 778 радника које је без конкурса запослио директор Аеродрома Саша Влаисављевић.

– Садашња финансијска директорка Аеродрома у „Галенику“ је дошла 2010, довео ју је Огњеновић за саветницу за економска питања, што је подразумевало и финансије. Она је отишла из „Галенике“ крајем 2013, а у Аеродром је дошла у новембру 2014. и брзо је постала финансијски директор – каже саговорник Курира из Аеродрома.

Срце Аеродрома

Њена десна рука, односно руководилац финансијске оперативе је, како додаје, такође, кадар из државног губиташа „Ласте“.

– Она је на позицији која је финансијско срце Аеродрома. Прво је била виши стручни сарадник, али је после месец дана постала руководилац – каже наш саговорник.

Невероватно кадрирање у београдској ваздушној луци протегло се и на област безбедности, која је можда и најважнији сектор, посебно у светлу сталних терористичких напада, где су аеродроми једна од главних мета. Контрадиверзиона контрола (КДК) подразумева рендгене и металдетекторска врата која проверавају путнике, пртљаг и робу.

– Дипломирани инжењер заштите од пожара доведен је у септембру 2015. с једног домаћег аеродрома и постављен прво за самосталног стручњака за цивилну одбрану и заштиту, а онда за руководиоца за КДК контролу, а с тог места смењен је дугогодишњи руководилац – каже наш саговорник.

Курта и Мурта

То, како каже, није све. Син „јаког“ приватника постао је стручни сарадник за корпоративно управљање, а три бивше раднице ОЗБ Комерца, агенције која је без тендера изнајмљивала раднике Аеродрому и тако приходовала стотине милиона динара, награђене су послом у државној фирми.

– Постављене су за књиговође и координаторе. Невероватно је да синдикати правдају овакво кадрирање тиме што су примљени они који су радили преко задруга, као што је ОЗБ Комерц, и да је тиме направљена уштеда јер је избегнуто плаћање провизије овим агенцијама. Нису спорни они који су примљени а годинама су радили преко задруга на Аеродрому, већ што су мимо њих доведени други, Курта и Мурта, пријатељице, љубавнице, куме, без икаквог знања, и то на руководећа места – наглашава наш саговорник.

Надзорни одбор
ЗНАЛИ СМО ЗА ЗАПОШЉАВАЊА

Надзорни одбор и председник Скупштине Аеродрома „Никола Тесла“ упознати су с политиком пословања менаџмента и наводе да је прибављена сагласност владине комисије.

– Реч је само о промени радно-правног статуса, с обзиром на то да је већина новозапослених и раније била ангажована преко Омладинске задруге. НО и председник Скупштине сматрају да нема места констатацији да је директор Влаисављевић прекршио закон и да је нерационално управљао буџетом – наводи се у одговору НО Куриру.

ЗАПОСЛЕНИ ИСПУЊАВАЈУ УСЛОВЕ

Директор Аеродрома Саша Влаисављевић ни јуче се није јављао на телефон, али из његовог кабинета поручују да су сви кадрови „запослени у складу с важећом регулативом Србије и испуњавају услове за послове које обављају“.
Аутор: Владимир Спасић, Курир

Фото: Зорана Јевтић, Небојша Мандић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

САМО У СРБИЈИ Погледајте видео прилог о фантомском Вучићевом аеродрому у Краљеву (видео)

5 (1) Председник Србије Александар Вучића је 28. јуна свечано и помпезно отворио међународни путнички …

Помпезно отворен аеродром Морава добио радно време – отворен средом од 12 до 14

0 (0) У Службеном гласнику Србије објављено је радно време цивилних аеродрома у нашој земљи. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend