Како је Александар I опростио Хрватима 50.000 српске побијене нејачи и ратну одштету од 12 милијарди француских франака у злату

3
(2)

Генерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић је на Симпозијуму о „Српском војном санитету у Првом светском рату“ на ВМА, изрекао ТРИ ИСТИНЕ, поражавајуће, о којима се ћути деценијама.

Прво је имао примедбу на стално понављану реченицу на многим симпозијумима и скуповима где се говори о српској историји. Углавном сви говори почињу излизаном реченицом да српски народ пати ОД ЗАБОРАВА, а генерал Секулић лепо каже: “Оно што се није знало, ни научило, не може бити ни заборављено“.

Потом је изнео ТРИ ФРАПАНТНЕ ИСТИНЕ, које се деценијама крију.

– ПРВА ИСТИНА

је да су у Подравини и Колубарском округу током 1914.године Аустро-Угари убили 50.000 (ПЕДЕСЕТ ХИЉАДА) српских жена, деце и стараца, дакле ЦИВИЛА. Те злочине су углавном починили ХРВАТИ, који су били у Аустро-Угарској војсци. Убијање српских цивила било је у Западној Србији највише и то: у ЈАДАРСКОМ срезу (центар Лозница), РАЂЕНСКОМ срезу (центар Крупањ), АЗБУКОВАЧКОМ срезу (центар Љубовија), ПОЦЕРСКОМ срезу (центар Шабац), МАЧВАНСКОМ срезу (центар Богатић) и КОЛУБАРСКОМ срезу (центар Ваљево).

– ДРУГА ИСТИНА

је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.г. Комисија за утврђивање ратних злочина и откривања оних који су починили злочине током Првог светског рата у државама које су у њему учествовале, тражила од свих тих земаља , учесница рата, да доставе број извршених злочина и извршилаца злочина на њеној територији током Првог светског рата.
МАЛЕНА БЕЛГИЈА пријавила је 300 (ТРИСТА) злочина и 300 (ТРИСТА) извршилаца злочина;

СРБИЈА ЈЕ ПРИЈАВИЛА САМО 4 ЗЛОЧИНА (ЧЕТИРИ) и 4 (ЧЕТИРИ ) ЗЛОЧИНЦА, који су починили та 4 (ЧЕТИРИ) злочина на њеној територији током Првог светског рата . (?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!);

– ТРЕЋА ИСТИНА

је да је на Мировној конференцији у Паризу 1919.године Комисија, која је била оформљена за процену ратне штете, коју су починили Аустро-Угари, проценила да наша Краљевина треба да добије ОДШТЕТУ ОД НЕПРИЈАТЕЉА (АУСТРО-УГАРА) У ВИСИНИ ОД 12 (ДВАНАЕСТ) МИЛИЈАРДИ ФРАНЦУСКИХ ФРАНАКА У ЗЛАТУ. Пошто смо тада већ били Уједињена Краљевина Срба, Хрвата и Словенаца, Анте Трумбић, који је био тада министар спољних послова наше уједињене Краљевине, рекао је у Скупштини да ТО НИЈЕ ДОБРО, јер није фер и поштено да Хрвати и Словенци плаћају ту одштету, пошто су они саставни део Краљевине. Дакле сви су једна велика заједничка држава. И наш краљ Александар Први Карађорђевић је заступао Трумбићево мишљење и Комисији за процену ратне штете у Паризу је одговорио да се он НЕ ПРИХВАТА ДА УЗМЕ РАТНУ ОДШТЕТУ од 12 МИЛИЈАРДИ француских франака у злату, јер не жели да се замери Хрватима и Словенцима и пуј пике не важи ништа, као да ништа није ни било.

Појео вук магарца.

А Србија је морала да врати све зајмове, које је већ била узела. (??????????!!!!!!!!!!!!!!!)

Тако су и Тито и српске и црногорске издајице исто опростиле ХРВАТИМА – УСТАШАМА – КОЉАЧИМА СРПСКОГ НАРОДА њихове злочине у Другом светском рату.

 

Милосав Миле Кнежевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

O масовним комунистичким убиствима невиних без суда и суђења се и данас ћути

4 (9) 1945. године у Београду ОЗНА је похапсила све кондуктере и возаче градског превоза …

Како су комунисти опстали у Србији упркос малој подршци у народу?

5 (1) У ономе што данас подразумевамо под Републиком Србијом, комунисти нису имали велику подршку …

17 Коментара

 1. Колико ми ствари не знамо а кланица је близу…шта ће се знати после следећег рата!? Опет изнова са Master Resetom!!!

 2. A šta drugo očekivati od tog masoncine i otkud taj podatak od “ samo “ 50000 , kad se zna da je bilo najmanje 1500 000 sveukupno mada je i taj broj diskutabilan i ko onda pobi otprilike 1000 000 civila ?

  • Darko POBILI su ih Vrazije divizije iz tvoje lepe i to i danas stoji,silovali i onda pobili u Sabackoj crkvi.;i kada je to rekao slikar Milic od Macve,nestao je iz umetnickog zivota……

 3. Kralj Aleksandar je vec u toku rata bio pod jakom presijom Engleske.Jednostavno uzeli su i Borski Rudnik,za otplatu dugova na racun pomoci u naoruzanju,sanitetu itd.Sa Austro -Ugarskom zna se mi smo uvek bili gubitelji.Okrenimo se unazad, pogledajte’Tito prima orden 1967godine za zasluge i hrabrost u Prvom Sv, Ratu,,hej ljudi i to ga BIA prati ija sam ,do sada 100 puta napisala i nikom nista i JOSIP BROZ JE JOS uvek na DEDINJU,znate zasto,jer je pobio Srpsku inteligenciju,ostao titoisticki korov,koji pomno slusa one ubacene.Zato zacepite ideoloski iskrivljena usta,i mozak i cistite smrad zablude o Titu,jer je on pobio Srba odmah iza Pavelica. Trgova i ulica svuda po Srbiji sa njegovim imenom.ZASTO? DOKLE?

 4. Зорица Пелеш

  Добро бре, црни Милисаве, како те није срамота да МОЈ текст потпишеш као СВОЈ?????!!!!!
  За оне читаоце који не знају, ово је само део мог текста из мог извештаја са Симпозијума о Српском војном санитету У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ, који је одржан прошле године ( 2014)30. септембра на ВМА. Цео ивештај, као и фотографије објавила сам прво на Сајту посвећеном српкој историји, а потом га је преузео ФБР и наравано навео моје име као аутора, како се и ради у цивилизованом свету, од кога си ти Милисаве удаљен неколико светлосних година.

 5. ISTINA
  Samo istina je prava stvar
  a nju najviše krive
  mnogi „doktori znanosti“
  od krive istine žive
  Neke istine se kroz vekove isprava
  druge potonu u vodu
  jedne na površinu izplivaju
  a treće u zaborav odu.
  A onda se one povrate
  – k’o nakazna slika
  jer krive istine u vremenu
  – nakaznog ponu lika
  Prosto teško je poverovati kakvi su to vladari bili što su vladali Srbijom, kava je politička inteligencija bila na čelu države i kakva je to intelektualna „elita“ bila? a evo još uvek je tako!. Sada, potomak (unuk) tog idiota od kralja (i od čoveka) pretenduje da zauzme mesto koje mu ni po kom moralno pravu ne bi moglo i trebalo da pripadne a ipak okupio je oko sebe (ili se oni sami prilepili uz njega kao muve na balegu što idu) pozivajuće se na neka svoja izmišljena i „civilizaciska“ prava a taj njegov predak (deda) nije davao pet para niti se obazirao na bilo čija prava niti moralnost i etiku nego izključivo se oslanjao na silu, intrige, uzurpirani vlastodržački apsolutizam i tiraniju koju je primenjivao a njegov sin (otac od ovog mamlaza koji sebe smatra „princem“ i „prestolonaslednikom“ i nekrunisanim „kraljem“ Srbije) je pobegao pred rat odnevši svo državno zlato iz trezora koje su mogli poneti. Zatim dolazi Broz, nekakav hohštapler, dendi, koketujući sa nekom izmišljenom biografijom „revolucionara“ veoma je lako mobilisao indisponiranu i frustriranu mladu školsku i studentsku tkz. „inteligenciju“ i radnike koji su već bili okupljeni oko svojih sindikata i političkih partija, naročito one koji su bili kumunisti. I sva ta „inteligencija“ (kraljeva a kasnije i od tog Broza ili ništa nisu znali (nije ih interesovalo) ili su skrivali mnoge neprijatne istine i iskrivljavali one koje nisu mogli skriti kako bi proživeli svoj vek u ugođaju koji je stvoren na laži, obmani, zločinu i otimanju tuđe imovine.

 6. Kada će se jednom objelodaniti sve istine na svijetu, da jednom progleda pošteni narod i da se javno osude svi zločini, da norod ne trpi svoje lažne vođe?

 7. Зорица Пелеш

  Јавио ми се и извинио господин Милосав Миле Кнежевић и рекао да није он потписао овај текст, који је мој, већ Ваша редакција, што је непримерено.Код нас на жалост пуном паром ради Ресавска преписивачка школа и нико никоме не одговара за лажно претстављање Мој цео извештај налази се на Гуглу ( на Сајту посвећеном српској историји и на страни ФБР) : СИМПОЗИЈУМ – СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ …ИСТИНА КОЈА ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ. Била сам на том Симпозијуму као члан Секције за историју медицине Српског лекарскпог друштва и бележила све што је речено, а и фофотграфисала, а ово што је наведено у овм тексту горе је извод из говора генерала Милисава Секулића и ја у свом извештају наводим његово име, а не као ви да се фрљате именима како вам се ћефне или зато што немате појма.Покушајте да будете мало коректнији, молим Вас.

 8. Зорица Пелеш

  Будите коректни па га објавите, јер се сада обраћам Вашој редакцији са проширеним коментаром и објавите извињење Милосава Мила Кнежевића мени, пошто сте га потписали као аутора текста без његовог знања.

 9. Данас је најлакше, а изгледа и пожељно, опљунути по Краљу Александру. Шта год разним историчарима још из Брозовог времена не одговара – крив је Александар. Нико да се не потруди да разумно анализира његову улогу и значај за новију српску историју. Преписују се комунистичка наклапања о тобожњем диктаторском режиму овог владара. За комунисте па и да разумем, Алексдандар их је прогонио, и сигурно да они никада нису имали нити могли да имају лепих речи за његс. Али, свесно национални писци су ипак права енигма са својим папагајским понављањем прежваканих ставова. Најзад, нека они мало поразмисле ко је повратио Косово у српске руке, Косово у кога се данас сви куну као у „свету српску земљу“. Да је само то учинио па би било доста да га покољења памте. Па ипак, и даље је неком у интересу да се уатре

 10. Karađorđevići su grobari srpske državnosti najgora zločinačka klika. To su veleizdajnici, kraljeubice, klevetnici, uzurpatori, uništitelji srpske kraljevine poharatelji i uništitelji srpskih arhiva i falsifikatori istorije. Kreiranje prokatoličke jugoslavije i muslimanske albanije je njihovo maslo. Srbe su ugušili u anacionalnoj jugoslaviji a hrvatima su podarili nacionalističku hrvatsku banovinu na istorijskim srpskim teritorijama. Naoružavali su ustaše namerno i smišljeno. Na žalost ne postoji trunka opravdanja za sve njihove zločine, represije, i antisrpsku politiku. Zar iko još sumnja u njihovo katoličko albansko poreklo?

 11. Милосаве, текст је одлично замишљен и одличан , али покушајте убудуће када пишета озбиљне текстове да их не “засолите“ примитивним изразима као ,,пуј пике не важи ништа“ или ,,Појео вук магарца.“ и слично…

  • Miahilo, koliko sam razumeo Milisav ili Redakcija SRBIJEDANAS prepisali su tekst neke Zorice Peleš. Kako ona piše, tekst su joj prepisali DOSLOVCE pa zaključujem(o) i to „puj pike“ i „vuk i magarac“ je njeno ?!

   Ovakvi tekstovi su pitki za čitanje ali samo dosoljavaju ranu koju su Karađorđevići a ne Vatikan, komunisti i Amerika, napravili srpskom narodu. Ne vidim nikakvu korist koju su ti padavičari učinili Srbiji. Sve su činili da je unište i uspeli su u tome. Moj je deda Sredoje poginuo u Prvom balkanskom NEPOTREBNOM ratu 1912.godine. Nepotreban Srbima jer je Turska uveeliko nestajala od Arabije, Gibraltara i sa Krima. No vrlo je potreban bio Englezima da sputaju Nemačku i Karđorđevićima da se na tim ratovima obogate. Pre mučnog atentata 1903.godine na Kralja Aleksandra Obrenovića i prvu Srpkinju kraljicu Dragu, Karđorđevići su bili uboge izbeglice na Cetinju na gumnu svog tasta. I onda su za manje od 15 godina, od kojih 6 ratnih, postali bogata evropska „dinanstija“. Od čega su obogatili, ako jm je država u ratu bila uništena? Od marifetluka sa ratnom odštetom, obveznicama i uskraćivanju naknde porodicama izginulih i pobivenih ratnika i civila.

   Kažu da je jednokratna naknada za poginulog srpskog ratnika udovicama isplaćivana „pravedno“ da su sirotice od tih para mogle kupiti, tada prestižno, pocinkovano korito. Moja baba Radojka nije ni to dobila, jer se ne zna gde je i kada moj deda Sredoje poginuo. Saborci su joj rekli da je poginuo u okolini šiptarske prestonice Kroje i da su ga sahranili ispod neke kruške. Pre 100 godina mojim Đedivićima je čika kralj Pera uvalio i pušku i krušku !

 12. Данко Б. Марин

  ,,Подравини“ пише,а треба ,,Подрињу“ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *