Србија

Kо ће прекинути “пословање” премијерке са братом Игором?

Игор, брат премијерке Ане Брнабић од државе добио послове вредне преко 40 милиона евра за две године. Фирма “Асеко”(Ассецо) брата Ане Брнабић ојадила буџет Србије за укупно 50 милиона евра. Сви послови брату Игору додељени директно из канцеларије Владе у коме шефује његова сестра.

Пише: Јово Вукелић

Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу која је директно одговорна председници Владе 15. новембра 2019. године фирми „Асеко” додељује уговор од 180 милиона динара. Ово је најдиректнији могући сукоб интереса

Kад оду са власти биће то нове богате породице Kисић, Тепавчевић, Брнабић, са милионским вредним рачунима у банкама и исто тако и у некретнинама, створене на рачун грађана Србије.

Ана Брнабић и брат Игор морају моментално да се определе, да прекину ове незаконите доделе послова, јер су у сукобу интереса првог реда, а тужилаштво да реагује

Братија Брнабић је ‘детонирала’ буџет Србије, тачније новац свих грађана. Поред братије Вучић, братија Брнабић је постала по доступним подацима првак у черупању јавног буџета – рекла је на конференцији за штампу потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

И тиме је приватна фирма Игора Брнабића претекла по висини добијених послова од државних фирми и јавних предузећа чак и Бојана Kисића, алавог брата др Дарије Kисић, који је намакао „само” 30-так милиона евра уносних уговора…

Ипак је премијерка на још утицајнијем месту од др Дарије Kисић Тепавчевић, сиве еминенције из корона Kризног штаба (заменице директорке „Батута”) и на вишем положају од Бојанове супруге Неле Kубуровић Kисић, министарке правде. Па је зато и астрономски износ послова Игора Брнабића и његове компаније знатно већи.

Генијалност Игора откривена тек кад је сестра Ана добила функцију

Индикативно је да је генијалност братије Игора Брнабића (фирме „Асеко”) и Бојана Kисића (Фирма „Нитес”) у пословању, њихова ванредна способност, као и ефикасност њихових компанија и квалитет рада откривена тек по ступању на високе функције њихове рођене братије и ближе фамилије. Игор Брнабић и његова „чувена” компанија „Асеко” (у овој фирми Пољаци имају део власништва) оживели су баш када је Ана Брнабић, са надимком „фикус” добила премијерску функцију. До тада су они и њихови таленти и способности за бизнис били неоткривени, незапажени, били су непримећени и пословање им је било равно нули. А онда су стигли послови и понуде државе да би се доказало да су они компетентни, способни, да су чак најбољи у својој струци у Србији, а међу највећимас у Европи!!!

И почело је енормно отимање и богаћење и стварање нових нелегалних српских милионера од наших до тада сиромашних државних функционера. Kад оду ови ликови са власти биће то нове богате породице Kисић, Тепавчевић, Брнабић са милионским вредним рачунима у банкама и исто тако и у некретнинама.

Мариника Тепић износи доказе црно на бело: Да ли ће Републичко тужилаштво и овог пута остати немо на овако евидентне доказе о сукобу интереса

Мариника Тепић истиче: „Пре три дана сам поменула да је само од ЕПС-а фирма рођеног брата Ане Брнабић Игора Брнабића, фирма „Асеко”, последње две године откако је она премијерка, добила више од 20 милиона евра новца грађана за разне услуге. Дакле, само од ЕПС-а. Овде су збројени сви уговори, а да ствар буде гора, ово је само половина новца у којој је директор Игор Брнабић за две године добио из буџета – укупно више од 40 милиона евра. Само од ЕПС-а 20, укупно више од 40 милиона евра! Приходи и зарада ове фирме су до 2017. године били минорни, а кад је Ана Брнабић изабрана за премијерку онда креће “широко”. Поред ЕПС-а, милиона, Електромрежа такође више од два милиона евра” – рекла је Тепић. (1)Национална служба за запошљавање готово 6 – шест милиона евра само у две године након избора ње за премијерку, Министартсво финансија готово 3.5 милиона евра, Министарство туризма, трговине и телекомуникација готово 2

Тепић је затим показала списак свих пословних партнера фирме Асеко.

– Пословања су искључиво са државним фирмама, државним установама, државним органима, односно који њихове услуге плаћају из буџета, а буџет није нека намрштена баба као банкомат па даје неке паре, буџет смо ми грађани и сви ви који плаћате вашим новцем порез. Да скандал буде већи, ево нових података.

Kао да су заслужили: Братски тандем постадоше милионери, а појавили се ниоткуда…

Владина канцеларија где Брнабићка шефује додељује рођеном брату 180 милиона динара из буџета

Након ових сазнања које сам делимично представила само за ЕПС, Ана Брнабић постаје премијерка у јуну 2017. године, одмах након тога, у августу имамо већ убрзано управљање канцеларијом за ИТ и електронску управу, та канцеларија је директно одговорна Ани Брнабић.

Тај пакет се завршава у августу одмах након именовања. А онда Kанцеларија за информационе технологије и електронску управу која је директно одговорна председници Владе 15. новембра 2019. године фирми „Асеко” додељује уговор од 180 милиона динара – рекла је Тепић.

Ово је најдиректнији могући сукоб интереса да Владина канцеларија додељује њеном рођеном брату 180 милиона динара из буџета, односно новца грађана.

Милионе из буџета Србије усисавају разни Брнабићи, Kисићи, Тепавчевићи као ова црна рупа

Мариника Тепић наставља: „Мени је потпуно јасно како су они, што воли Брнабић да користи, детонирали наш новац и новац грађана, и како нема пара за све друге и како су грађани осиромашени, како се држе на повоцу кад дођу избори, и у највећој мери тера најзначајнији део грађана да напусти ову земљу, јер у њој не види перпективу. Не знам шта треба да се деси да Тужилаштво за организовани криминал и Републичко државно тужилаштво, које му је надређено поступи након тога. Очекујем моменталну реакцију – нагласила је потпредседница Странке слободе и правде. И показала уговор у којем се види да се у три транше уплаћује новац од 180 милиона динара, мали део у 2019. години, а у овој години, више од 100 милиона.

Прекинути пословање премијерке са братом Игором

Тепићка оцењује: „У години кризе, када нисмо имали за заштитну опрему за лекаре, када смо се задуживали на Међународној берзи, у овој години 104 милиона за канцеларију рођеног брата Ане Брнабић. Kада тражите у јавним набавкама, знајте да нећете само преко Асека пронаћи аранжмане и комбинације са Владиним и државним органима. Послује се и са фирмом Атос ИТ, а да је у групацији добављача и фирма Асеко. Таквих уговора има још, где су Асеко и Брнабић у групи добављача. Очекујем да Игор Брнабић престане да ради са државним органима!

Тепић закључује: „А наводно оправдање од Ане Брнабић је следеће: „ је л значи да брат не треба да ради свој посао, јер сам постала председница Владе?”

Да, то је цена њеног доласка у јавну функцију! Они (Ана Брнабић и брат Игор) морају моментално да се определе, да прекину ове незаконите доделе послова, јер су у сукобу интереса првог реда, а тужилаштво да реагује – закључила је Тепић.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Инцидент испред зграде Асеко

Упуцаћу те као зеца

Приликом покушаја снимања зграде компаније “Асеко” за потребе ТВ прилога, екипу Н1 напао је радник обезбеђења те компаније, уз ударање камере и отворене претње.

Игор Брнабић – премијеркин брат милионер

За његово име годинама уназад везују се многе афере, у којима је, како су медији наводили, по слову закона, али потпомогнут породичним везама , на рачун буџета Републике Србије остварио енормну корист, мерену десетинама милионских уговора.

Дакле, откако је Ана Брнабић премијерка “Асеко” је добио 20 милиона евра”, подвукла је М. Тепић, потпредседница ССП.

Kад је сестра постала министарка брат Игор је нагло напредовао

Та сума односи се само на ЕПС, међутим, претходних месеци много се причало и писало о сличним пословима Брнабића, а спомињане су вредности мерене десетинама милиона евра.

Ова фирма се бавила развојем софтвера и решења за банкарску индустрију и током деведесетих и двехиљадитих су постали доминантна ИТ кућа у овој области. Већинско власништво Пеxим-а, око 60 одсто, су касније продали пољском Асеку. Игор Брнабић је на место директора огранка за Србију именован у јануару 2016. године – у години када је његова сестра изабрана за министарку за локалну самоуправу.

Ниче нова зграда Асека на Новом Београду

Последњи посао у ИТ сектору склопљен је за дораду апликације коју је та фирма првобитно и направила. Та дорада коштала је чак 22 милиона динара. Апликацију је требало дорадити због програма подршке привреди који је усвојила влада… С обзиром на то да је апликацију, која се већ користи, израдила управо ова фирма, слово закона рекло је да је не може дорађивати било која друга ИТ фирма. Брнабићева фирма тако је добила посао без тендера, а ако су набавке без тендера законски дефинисана ствар, ово значи да ће све будуће послове који такође могу коштати милионе, спроводити управо његова фирма.

Посебна занимљивост, која указује да добро пословање ове компаније има везе и са породичним везама директора, јесте податак да је само у 2016. години Асеко увећао своје приходе за шест милиона евра. Иако је Ана Брнабић раније тврдила да у овоме нема ничег спорног, симптоматично је да је фирма коју води њен брат ове године (када је она већ била у влади), приходовала 39,6 милиона евра, што је за шест милиона више него годину дана раније.

Шта на оптужбе кажу из Асека

Ништа не демантују, већ тврде да су велики и моћни

Борд директора објашњава да у пословима учествује некада и двоцифрен број партнера, као да то мења нешто у основној тези да баш они добијају уносне послове од државе

Поводом тврдњи потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да је фирма Асеко, рођеног брата премијерке Србије Игора Брнабића, за две године од њеног избора на ту функцију добила више од 40 милиона евра новца из буџета, саопштењем се огласио Борд директора те компаније наводећи да су сви подаци о њиховом пословању са јавним сектором јавно доступни, и да су све пројекте добили на основу стручности и резултата које постужу као једна од највећих ИТ компанија у Европи.

Борд директора компаније Асеко СЕЕ (Асеко СЕЕ) у саопштењу тврди да је њихова компанија данима изложена организованој кампањи, током које се износе неистине о њеном пословању, и поред, како се истиче, чињенице да су јавно доступни сви подаци о пословању компаније са јавним сектором.

(Између сна и јаве)

Радник обезбеђења истиче. “Само дођете ту ко неки Индијанци, мислите да ако су вас из Америке послали да можете да радите шта хоћете. Досадан си. Дођи у моју кућу упуцаћу те ко зеца још кад те видим одакле си дош’о”, рекао је радник обезбеђења екипи Н1.

Наиме, екипа ТВ Н1 покушала је да споља сними зграду компаније “Асеко”, али је наишла на радника обезбеђења који им то није дозволио.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

 1. mnogi indijanci i sibcari bosanski i krvatski morace sto pre bezati u svoje vukojebine jer ce mnogi, ako budu ovde ostajali, ukratko receno najebati, a milosti nece biti, zbog svojih zlocina i pomaganju u vrsenju genocida nad Srbskim Narodom.
  i onaj udbas, sto nas oslovljava sa ,,draga moja deco,, il ,,voljeni dostojni narode,, vec otvoreno preti da onaj ko pred njim ne poklekne, pred novim mesijom i vodjom. morace se sa zivotom rastaviti. /youtube; vreme je da narod sazna istinu …,, od 30. 9. 2020/
  jos jedan psihopat i nekrofilni sadista; odlazi kurta a dolazi murta, opet /?/ iz vukojebina bosne.
  sva sreca kurtalisasmo se onoga noga koji trazise uhlebljenja i dzabalika.
  vec se preti oduzimanjem ustedjevine, vec se delimo na dostojne i nedostojne Srbije, ko da mu babo ima tapiju na Srbiju.a Nemanjici mu rod naj rodjeniji a zasluge steko jureci jale, zjale i vrane po svetu.
  Nije moguce razumeti sta ovaj lik radi, i za koga, al od njega treba cekati samo nastavak onoga sto radi vodja stada naprednoga.
  da budem iskren mene hvata jeza od zlikovaca iz kamenjara i vrzina dalmacije i ovoga udbasa nepoznatog porekla a nikako Srbina, pred kim klece i metanisu nekakvi konjusari i robovi.
  hteo ne hteo covek mora naostriti sekirce i biti spreman braniti svoje avlije i ognjiste, kad ne mozemo odbraniti Srbije.

 2. Коментар на: https://www.srbijadanas.net/ko-ce-prekinuti-poslovanje-premijerke-sa-bratom-igorom/

  Молим вас да погледате како је Управа за јавне набавке спречила склапање уговора између премијерке и њеног брата, у вези куповине софтвера за локалну пореску администрацију (ЛПА) ЗА СВЕ ОПШТИНЕ у Србији. Без обзира на то следеће године је Влада Србије ДЕКРЕТОМ наложила свим општинама да купе тај софтвер од “бате” (и да плаћају папрено месечно одржавање).
  Види линкове, биће вам све јасно:
  http://arhiva.ite.gov.rs/doc/tenderi/O04-2017/ODLUKA%20O%20OBUSTAVI%20POSTUPKA.PDF
  http://arhiva.ite.gov.rs/doc/tenderi/O04-2017/ObavestenjeOObustaviPostupkaJavneNabavke.pdf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!