Концерт Ане Бекуте платили из буџета за незбринуту децу

0
(0)

Александровац – Концерт Ане Бекуте, који је одржан 14. фебруара у Александровцу, непосредно би требало да “плати” александровачки Центар за социјални рад јер му је за око три милиона динара, колико је концерт коштао, смањен планирани износ средстава у буџету СО за ову годину, сазнаје „Блиц“.

Општина Александровац платила је 2.491.000 динара за одржавање концерта Ане Бекуте и Аце Лукаса, у Хали спортова, поводом Дана ове општине.

Како тврде челници Александровца, министар саобраћаја Милутин Мркоњић, обећао је овој општини да ће добити милионе за асфалтирање улица и путева ако буду организовали концерт Ане Бекуте, са којом је Мркоњић иначе у емотивној вези. На тој прослави наступио је и Аца Лукас.

Како “Блиц” сазнаје из добро обавештених извора, Љубомир Вучковић, који слови за дугогодишњег пријатеља министра саобраћаја Милутина Мркоњића, био је највећи заговорник одржавања концерта Бекуте и Аце Лукаса у Александровцу.

Његово име више пута је за време трочасовног концерта јавно изговорила Ана Бекута, која је уз речи захвалности Вучковићу, поручила грађанима Жупе да ће се лично заложити код министра Мркоњића да министарство издвоји обећани новац за путеве и додала да се долазећи у Александровац уверила да су путеви у Жупи у јако лошем стању.

Радомир Милуновић, потпредседник општине Трстеник и лидер СПС у том граду, истиче да је Мркоњић и њему предлагао да организује концерт Ане Бекуте и Аце Лукаса, али је он то одбио јер је, како каже, непримерена организација концерта у свеопштој кризи за грађане Србије.

„Министар Мркоњић је предлагао мени и председнику наше општине Мирославу Алексићу да такође организујемо концерт Ане Бекуте и Аце Лукаса у Трстенику, што смо ми са индигнацијом одбили. Коме је до певања ако се зна да у земљи имамо преко 200.000 гладних?“,  каже Милуновић.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend