КРИК: Још увек нема доказа о пореклу новца којим је Вулин купио стан

КРИК: Још увек нема доказа о пореклу новца којим је Вулин купио стан

0
(0)

Управа за спречавање прања новца синоћ је издала саопштење у којем је рекла да се трансакција од око 205.000 евра која се спомиње у извештају о куповини стана Александра Вулина – не односи на Вулина и његов стан. После овог саопштења још мање је јасан рад Управе на овом случају и шта се тачно проверавало.

Подсетимо, „Инсајдер“ је јуче објавио извештај Управе о случају „тетка из Канаде“, односно куповини стана министра Александра Вулина. Неки подаци су затамњени, иако се ради о случају од несумњивог јавног интереса.
Тако, у једном делу извештаја пише: „Према информацијама доступним Управи, дана 6.9.2012. године, трансферисана су средства са рачуна физичког лица (затамњено) на рачун (затамњено) у износу од 204.800 евра по основу Уговора о купопродаји непокретности.“

С обзиром да је извештај сачињен о куповини стана министра Вулина и с обзиром да се ова трансакција односи на уговор о купопродаји непокретности – новинари КРИК-а су у јучерашњој вести закључили да се та трансакција односи на стан који је министар купио.

Управа, у саопштењу, наводи да то није тачно.

„По захтеву Агенције за борбу против корупције, трансакција од 06.09.2012. у износу од 204.800,00 ЕУР била је предмет провера и Управа није утврдила непосредну везу поменутог правног посла са куповином стана од стране Александра Вулина. Према расположивим подацима поменута трансакција је у вези са куповином непокретности од истог инвеститора, али од стране другог лица код кога нису утврђене везе са Александром Вулином и члановима његове породице и чији су подаци прослеђени институцији која је иницирала поступак контроле и засенчени су сходно Закону о заштити података о личности.“

Редакција КРИК-а се извињава читаоцима због погрешно изнетог закључка у претходној вести – да је транскација била повезана са Вулином. Забуна је настала због недостатка податка. Закључак који смо изнели био је у складу са тада доступним информацијама. Напомињемо и да у извештају Управе не стоји да ова трансакција није повезана са министром. То смо сазнали тек из синоћњег саопштења.

Редакција КРИК-а сматра и да државни органи не смеју да на овај начин, изостављајући кључне информације, доводе медије и јавност у заблуду.

Управа је саопштењем мало тога разјаснила, већ је додатно створила конфузију о томе шта је све проверавала у случају „тетка из Канаде“.

КРИК подсећа и да доказа о пореклу новца којим је Вулин купио стан још нема.

Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић: Ликвидиран инспектор који је хапсио Вељу Невољу! (видео)

Милан Думановић: Ликвидиран инспектор који је хапсио Вељу Невољу! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо био је бивши припадник УKП МУПа Србије Милан Думановић. У …

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

4.7 (14) Kад год се нађе под притиском, Александар Вучић понавља исту причу – никоме …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend