fbpx

Латинични потпис и посвета од председника САНУ Србима са КиМ

0
(0)

Делегација СНФ посетила је САНУ и између осталог разговарала и са њеним председником Владимиром Костићем који им је на растанку уручио симболичне поклоне.

Међу тим поклонима налази се и књига са посветом, како је на свом фејсбук профилу објавио један од чланова СНФ-а, дугогодишњи политичар са Косова и Метохије Момчило Трајковић. Своју објаву он је пропратио кратким описом:

„Председник САНУ подржао СНФ – Након двоипосатног разговора са председником Српске академије наука, проф. др Владимиром Костићем, председник Академије својом руком написао јеи потписао у знак захвалности:

„Својој браћи, за објашњења ствари које нисам знао до краја разумео и знао“.

Делегација Форума проф. др Александар Ђикић, проф. др Александар Ћорац, проф. др Душан Челић и Момчило Трајковић, успели су да у аргументованој расправиувере председника Академије и сагласе се да је коначно реење за КиМ штетно по српску државу и њене интересе. Такође сложили су се да решавање кроз процес није замрзнут конфликт, већ пут који политика Србије треба да следи“.

Фотографија која је пратила ову објаву приказује страницу књиге на којој се налази посвета, односно потпис Владимира Костића. не мало изненађење изазвала је чињеница да је Председник Српске академије наукаи  уметности ове речи исписао латиничним писмом.

Фотографија преузета са Фејсбук налога Момчила Трајковића.

У коментарима је овај гест врло оштро и негативно оцењен а у једном од њих се каже „Латиница у Академији, хаос у држави…“

Владимир Костић је српској јавности постао познат по томе што је убрзо након именовања на место председника САНУ медијима да изјаве о Косову и Метохији које се не слажу са истином, правдом и народним расположењем и осећајем већ иду на руку актуелном режиму који је толико штете нанео српспкој држави управо по начину вођења политике према јужној српској покрајини. Жељу да се сачувају Косово и Метохија назвао је „кафанским патриотизмом“.

Такође, извесни медији су пренели и друге његове изјаве попут тога да је„наша једина победа је 5. октобар“.

А познато је већ да је пети октобар означио почетак потпуне пропасти српске државе чији су носиоци изнутра, најчешће на водећим местима српских државних институција. Њихов главни задатак јесте да се организује трајна предаја Косова и Метохије на чему се изузетно активно ради.


Извор: КМ Новине 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сорошев АНУС треба укинути и разјебати то секташко легло!

0 (0) Академија само може да понуди мишљења појединаца, а она су различита у мери …

Коле ГМО дели масовне отказе радницима у банкама које је преузео!

0 (0) У ПРОЦЕСУ припајања Јубанке власничкој АИК банци, око 800 људи остаће без посла. …

3 Коментара

  1. Попишам САНУ кад у њој седе овакви дебили !

  2. On možda i ne zna ćirilicu, što ne bi bilo ni čudo, jer on nije Srbin.

    Uporedite ove dve slike. Posebno uvo, koje je kod „akademika“ očigledno pretrpelo plastičnu operaciju, ali se nije dalo ukrotiti.

    https://i.ytimg.com/vi/0O6cPkwFFCU/maxresdefault.jpg
    http://4.bp.blogspot.com/-e5NdinXH4GY/UwovQuLQqGI/AAAAAAAAAbU/v251kwmKX4E/s1600/Darre_Walter.jpg

  3. Kад пишеш српским писмом пиши ћирилицом. Јадна је и несрећна САНУ кад њен предсједник не пише српским писмом, а ми се као “убисмо“ да сачувамо ћирилицу, а не чува је САНУ. Да има одговорне и мудре власти да то све рашћера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *