Насловна / Србија / Економија / Мали акционари ПКБ-а поднели тужбу, јер не могу да остваре своје законско право на бесплатне акције

Мали акционари ПКБ-а поднели тужбу, јер не могу да остваре своје законско право на бесплатне акције

Група малих акционара, бивших радника и пензионера ПКБ Корпорације, поднела је Привредном суду у Београду тужбу јер нису могли да остваре своје законско право на бесплатне акције остварене по основу радног стажа у тој фирми, пренео је лист Данас.

Тужбом је обухваћена Република Србија, односно Министарство привреде, јер је држава од 2016. преузела власништво над Корпорацијом, пише тај лист.

„Бесплатне акције по члану 342 Закона о привредним друштвима, прелазе из друштвеног капитала тог предузећа, али је малим акционарима ускраћен увид у документацију из које би установили износе својих појединачних удела“, казао је за Данас адвокат Удружења пензионера и бивших радника ПКБ-а Саша Гемаљевић, који је у њихово име поднео тужбу.

Према његовим речима, мали акционари су се у више наврата обраћали бившој фирми и тражили остваривање тог свог права, али су се у корпорацији оглушили о те захтеве.

Гемаљевић је истакао да ће на Скупштини ПКБ-а, која је заказана за данас, представити елементе тужбе, а нада се да ће након тога мирним путем и без суда бити пронађено решење за остваривање захтева малих акционара.

Фирма Ал Дахра, регистрована у Иригу, купила је почетком октобра прошле године непокретну имовину ПКБ и зависних предузећа за нешто више од 105 милиона евра.

Бета

Актуелно

И Војном синдикату прети судбина Полицијског: Хоће да нам узму репрезентативност

Хоће ли, после једног полицијског и Војни синдикат који критикује своје послодавце остати без репрезентативности? …

Андреј Вучић у друштву нарко мафијаша који са шиптарима заједно шверцују дрогу

Новинари КРИК-а дошли су до фотографија које приказују сусрет Андреја Вучића, брата председника Србије, и …

Један коментар

  1. I TREBA!
    TREBA NAROD DA POTPISE SVEOBUHVATNU TUZBU PROTIV OVE POSASTI, PRVO ZBOG VELEIZDAJE BEZ PREMCA U ISTORIJI ZEMLJE, A ONDA REDOM …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons