Масовно хапшење Африканаца у Зајечару: Град страхује од еболе

Масовно хапшење Африканаца у Зајечару: Град страхује од еболе

0
(0)

У последњих месец дана на територији Града Зајечара ухапшено је преко 250 лица Афро-азијског порекла. У ноћи између 22. и 23. октобра на територији овог града ухапшено је четрдесет и шест особа, а вечерас је приведено још петнаест лица и четворица таксиста који су их превозили, сазнаје Бест портал.

Град Зајечар у страху од вируса еболе, пошто је највећи број ухапшених миграната Афро-азијског порекла, а неки су у лошем здравственом стању (Фото: Илустрација)

Нико од ухапшених није прошао здравствене прегледе, а неки од њих, како незванично сазнајемо, су у лошем здравственом стању.

Овим поводом руководство града Зајечара одговориће хитним мерама. У договору са градоначелником Зајечара Велимиром Огњеновићем за сутра у 11 часова заказан је Штаб за ванредне ситуације на ком ћемо пронаћи начин да грађане Зајечара заштитимо од илегалних миграната који су свакога дана на територији Зајечара, а многи од њих прођу целу територију Србије, рекао је Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара за Бест портал.

На територији Зајечара налази се 100 километара границе и како сазнајемо четрнаест кријумчарских канала пролази кроз овај град, а за које се зна.

Многи од илегалних имиграната управо су преносиоци највећих зараза у историји човечанства, а страх од еболе, један је од највећих проблема који потреса читав свет и од које је већ умрло, како је јуче саопштила Светска здравствена организација, скоро 5.000 људи.

Такође, Светска здравствена организација, недавно је признала да није добро исконтролисано ширење еболе и упозорила је све државе да појачају на максимум све могуће контроле, јер ебола остаје згравствена претња. Илегални имигранти су више него реална претња у овом случају.

 

ало.рс, ТВ Бест

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МИСТЕРИЈА Код Зајечара пронађена два мртва ловца!

МИСТЕРИЈА Код Зајечара пронађена два мртва ловца!

0 (0) Између зајечарских села Вратарница и Заграђе, у шуми, данас су преминула двојица ловаца, …

Излазност у Зајецару до 17 часова: БМ38 - 48%, БМ31 - 45%, БМ17 - 44%, БМ10 -43%

Излазност у Зајецару до 17 часова: БМ38 – 48%, БМ31 – 45%, БМ17 – 44%, БМ10 -43%

0 (0) Уочена повећана излазност. @DJBZajecar Да ли је овај текст користан? Кликните на звезду …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend