Матори, досадио си више и Богу и народу! Кога ти бре представљаш уопште?!
фото Танјуг

Матори, досадио си више и Богу и народу! Кога ти бре представљаш уопште?!

ЕПИДЕМИОЛОГ Предраг Кон оштро је данас реаговао због тога што људи у баштама кафића не носе маске.

– Ми сада имамо ситуацију коју не знам како другачије да тумачим него као бојкот. Отворене су баште кафића и ви кад погледате све снимке, ја ниједан снимак нисам видео да људи седе на отвореном са маскама- истакао је Кон.

– То је једноставно кршење онога што је договорено и што пише у уредби – истакао је др Кон.

Он је рекао да мора јасно да се зна зашто је то донесено.

– Ми смо својевремено, када смо причали да ли може да се спроводи било каква мера санкционисања у пешачким зонама, тада је донета одлука да то не може да се спроведе. То уопште није истина, то се у целој Европи спроводи! Само мало, да кажем сада оно што једноставно трпим непрекидно! Ако се одлучимо за неку меру, нисмо се одлучили напамет, ми попуштамо зато што једноставно мора да се попусти, због тога да би економија функционисала, да би на неки начин почело да се ради- истакао је Кон.

Упитан где је изашла уредба о маскама у баштама, пошто је секретар за комуналне послове Града Београда Иван Дивац рекао да он то није видео, др Кон је објаснио да је то последња уредба написмено дата и да излази у Службеном гласнику.

– Ако није прочитао да то лепо пише да на отвореном простору у баштама треба да се носе маске, сем кад се конзумира намирница и храна, онда једноставно није то ни прочитао. Ако се на основу тога доносе такве одлуке да се то и не контролише, онда ће сваки грађанин схватити да је то бесмислено, а то је јако погрешно, није то бесмислено. Шта ћемо даље?- рекао је Кон.

Он је рекао да ће се мере све више попуштати, што је нужда.

– Одмах да кажем, то да се маске носе на отвореном трајало би неких месец и по дана, не дуже, јер толико нам треба да се спусти активност вируса и да то престане да буде неки ризик- додао је.

– Он и овако није тако велики, видите да се и даље спушта. Али ако свако одлучује, а то је наш обичај, укључујући и лекаре и појединце, свако сам одлучује шта је за њега и то је она прича да свако треба да буде свој кризни штаб, то је тачно, али је исто тако тачно да није напамет донета одлука да на отвореном простору треба да се носе маске, бар у башти. Ако остане тај бојкот, он ће остати, то не зависи ни од мене, ни од било ког појединца. Тај бојкот је у главама појединца и док год то траје, толико ће ово дуже трајати- додао је Кон.

Он је рекао да казне нису епидемиолошка мера, али су јако битне за мотивацију.

– Некоме је за мотивацију потребна похвала, некоме и казна, мени није циљ то, него да почнемо да се вакцинишемо још више. Ми и сада имамо добре резултате, близу смо три милиона вакцинисаних, врло близу, прешли смо 1,2 милиона оних који су примили две дозе- казао је епидемиолог.

Курир.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ПРЕДРАГ KОН ПОРУЧУЈЕ СРБИМА: Нећемо допустити да се народ опусти и да слави празнике!

ПРЕДРАГ KОН ПОРУЧУЈЕ СРБИМА: Нећемо допустити да се народ опусти и да слави празнике!

Епидемиолог и члан Kризног штаба Предраг Kон изјавио је јутрос да је у току фаза …

Предраг Кон: Далеко смо од тога да треба да се опустимо и славимо предстојеће празнике

Предраг Кон: Далеко смо од тога да треба да се опустимо и славимо предстојеће празнике

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да се не може рећи да је епидемиолошка ситуација у …

Један коментар

  1. Zar ti nije dosta vise, sta ti vise treba, zlatni grob, covece opeljesio si narod na njegovu muku pocev od 2009 i jos uvek.. uvek si na tv, pretis, nezadovoljan.. Narod se ugledao na normalne zemlje, Svedsku, Rusiju, Belorusiju, pola Amerike.. Ti treba da si vec odavno znas vec gde da nemas podrsku vlasti.. a ti ako volis toliko ispunjenost u izivljavanju imas da biras fasisticke i okupatorske zemlje koje sprovode projekat na koji si se obavezao, Austrija, Engleska, Francuska, Engleska, Izrael, otidji tamo i uzivaj u fiksanju, maskama, distanci, dobices i davidovu zvezdu za satanizan i uzivaces u vakci nacijama, natural nacije ili prirodnjake Bozije pusti na miru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *