fbpx

Мило Ђукановић на једном швајцарском банковном рачуну има преко милијарду евра!

5
(1)

Стигла ми је још једна пријетња у низу, ко зна већ која по реду. Породица ми је у опасности. Али нећу прекинути да објављујем све што знам о малверзацијама црногорске Владе, прије свега Мила Ђукановића и Душанке Јекнић, казао је за ИН4С италијански брокер Ориано Матеи.

Матеи преко свога блога већ деценијама објављује истину о ономе што се дешавало девесетих година прошлог вијека у Црној Гори, али и Швајцарској и Италији, као и о ономе што се дешавало након тога, док је сво вријеме Влада тврдила да ради на побољшању стандарда грађана Црне Горе. Шта се заиста дешавало, када су у питању финансије наше државе, прије свега на банкама, зна најбоље Матеи, из прве руке.

„Упркос обраћању Европској унији и Федерики Могерини, нико ни од италијанских власти ни од власти ЕУ не реагује. Ради се очигледно о подршци Ђукановићу“, истиче он.

Међутим, и поред тога изгледа да ствари иду напријед.

„Првостепени процес у Барију ће бити поново отворен у жалбеном поступку.

Не знам да ли сте упознати са оним што се тренутно дешава у Италији – у току је истрага око великог скандала у вези са различитим судским процесима, укључујући више процеса у Барију, и то за врло озбиљне злочине. Истражује се правилност рада Суда у Барију, те да ли можда постоје различити интереси између Судства и политичких снага власти“, казао је Матеи за ИН4С и истакао:

„Сада обавјештавам и Министарство унутрашњих послова и Врховни суд јер сви морају бити упознати са скандалом око прве пресуде. Ко је сагласан са црногорским криминалним системом на чијем челу је Мило Ђукановић, неће одговорати мени, него италијанском правосуђу.

Такође и они који покушавају да мистификују оно што сте објавили и оно што сам ја објавио мораће одговорити пред Судом“.

Duška Jeknića
Мило Ђукановић и Душанка Јекнић

Италијански брокер је већ више пута истицао да Ђукановић своје богатство, које на само једном рачуну износи преко милијарду евра, држи у швајцарским банкама, али да је један дио већ пренио и у Дубаи, уз помоћ своје старе сараднице, „Даме у црвеном“ Душанке Јекнић, која је од марта ове године постављена за амбасадора Црне Горе у Уједињеним Арапским Емиратима.

„Мило Ђукановић је, како би отворио текуће рачуне код највиших службеника банке упослио је адвоката Ентонија Апап Болоњу. Њега је упознао преко два веома важна директора банке, који су дозволили Милу Ђукановићу да отвори рачуне у Швајцарској“, објашњава Матеи.

Свједочење Ентонија Апап Болоње пред Судом у Тичину

У све то, истиче још једном, умијешана је од самог почетка Подгоричка банка, садашња Societe Generale Montenegro, која је само пар година раније, под именом Титоградска банка, покрала рачуне сопствених грађана, наводном инфлацијом.

Подгоричка банка је понављам, још од 1997-98 већ имала приватне рачуне отворене у УБС банци. Банка је од самог почетка повезана са највишим службеницима УБС банке у Цириху“, наглашава банкар.

Он међутим сматра, да ситуација у Црној Гори не само што није лака, већ може по вољи једног човјека, прећи у прави хаос.

„Лично мислим да Мило Ђукановић у овом тренутку има интерес да се направи хаос на Балкану, јер управо на тај начин жели да одложи све своје проблеме, који постоје како у самој Црној Гори тако и ван ње. Што је више хаоса, то се боље Ђукановић одржава на власти.

Све док је он на власти, никада неће бити стабилности по вашу земљу“,напоменуо је Матеи и прозвао и предсједника Србије Александра Вучића да се заложи за Србе у Црној Гори:

„Није ли управо Александар Вучић онај који треба да мијења или брани права Срба? Вучић је само марионета у рукама Ђукановића. Не заборавите још једну битну ствар: једини који данас на Балкану има новца јесте Мило Ђукановић, и вјерујте ми да новца има јако много, а њим може да купи све и сваког“.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићу ће судија оптужницу прочитати на енглеском: А нама ће остати дужан за сва злодела (видео)

4.6 (79) Није лако Александру Вучићу, стисло га је са свих страна. Из Америке га …

Син убијене малтешке новинарке: Моја мајка је истраживала Ђукановића

4.8 (6) Син Дафне Каруана Галиције, новинарке убијене пре скоро три године на Малти, Метју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *