fbpx

Министар Стефановић: Криминала скоро и да нема, убистава све мање!

0
(0)

Министар полиције Небојша Стефановић изјавио је да се, када се погледа број становника у Србији и неким другим земљама и број извршених убистава, “Србија налази у средини”.

“Нисмо ни најбољи, далеко смо од најбољих, далеко смо и од најгорих. Ево ове године ћемо бити међу најбољима”, поручио је Стефановић.

На питање како објашњава то што су се у Србији у 2018. догодила 29 убистава која се повезују са криминалним обрачунима, док се 21 такво убиство догодило само у Београду, Стефановић је рекао да није добро ни када имате једно убиство у години.

Kад је реч о региону, у 2018. у Црној Гори догодило се седам криминалних убистава, у БиХ односно тачније у Републици Српској три, у Хрватској два, а у Словенији од 2003. није забележена криминална ликвидација.

Стефановић је подсетио да је МУП извештавао јавност о свему што се дешавало у вези са убиствима претходних година и додао да му је драго што је број убистава у паду.

“Ове године имамо једно убиство и ја знам када у једној години имате једно убиство то онда није тема. Kада имате једно убиство, онда сви кажу зашто бисмо причали о томе, то говори лепо о Србији, то говори добро о нашој безбедности, хајде да причамо о ономе што није лепо. Ја не бежим ни од једног ни од другог, само хоћу да истакнем да су то ствари које нису често везане само за Србију – често криминалци који постоје у региону и често су извршиоци, налогодавци ван нашег региона. Зашто се опредељују некада да изврше кривична дела у нашој земљи? Зато што се ти криминалци крију у Србији, долазе у Србију да беже од ситуација у мањим државама”, каже он.

Одговарајући на питање Н1 због чега се на сајту Министарства унутрашњих послова последњих пет година не објављују извештаји о раду полиције, када би то требало да буде транспарентно, Стефановић каже да се кроз информатор о раду Министарства унутрашњих послова објављује и извештај о раду министарства.

“Ја сам један од малог броја министара, у претходном периоду министри унутрашњих послова никада нису ишли на седнице скупштинских одбора, ја идем на сваки и уредно пред новинарима, пред посланицима, пред заинтересованом јавношћу сваке године извештавам о тромесечним резултатима рада министартва унутрашњих послова, нашим плановима рада, нашим активностима, чак и о актуелним темама које нису увек у домену онога што пише у извештају, ти извештаји су објављени и на сајту парламента, имате могућност да погледате комплетно све записнике скупштинксих одбора и кроз информатор о раду”, објашњава Стефановић.

Н1 СРБИЈА

ФОТО: ТАНЈУГ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта ће Србија да ради с мигрантима кад ускоро ЕУ више не буде хтела да их прими (видео)

5 (2) Може се помислити како се уопште не зна колико је миграната у три …

У Привредном суду закључена расправа по тужби бивших радника ПKБ корпорације

5 (3) У Привредном суду у Београду данас је закључена расправа по тужби бивших радника …

2 Коментара

  1. Како да не министре, само злобници тврде да је криминал у порасту. Честити и поштени о томе не говоре, али када изнесу живу главу ,и стигну кући дубоко одахну и прекрсте се уз захваљивање Богу…
    Од целог програма о борби са криминалом, народу је остала варијанта да се помоли и пости ревносно целе посте……………………..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *