Мирослав Алексић: Поднећу кривичну пријаву против заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић

Мирослав Алексић: Поднећу кривичну пријаву против заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић

4.5
(11)

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву против заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић, јер је објавила „лажну информацију“ да је обављено вештачење телефона власника „Јовањице“ Предрага Колувије.

Алексић тврди да је Дмитровић објавила ту информацију како би доказала да Колувија у ноћи хапшења није контактирао са братом председника Србије Андрејом Вучићем.

„Инспектор Слободан Миленковић, који је ухапсио Колувију, потврдио је да је власник ‘Јовањице’ имао четири телефона, од којих је један блокирао погрешним укуцавањем шифара пре него што га је предао полицији“, рекао је Алексић.

Он је истакао да је „посебно скандалозно“ то што је Колувија, према сведочењу Миленковића, током готово читавог дана задржао код себе телефоне, након што га је полиција пресрела на путу, и да су му одузети тек увече, и додао да то значи да је Колувија могао да зове било кога са телефона који је касније блокирао.

„И сам Андреј Вучић је пред судом потврдио да његов телефон нико никада није узео на вештачење, нити је позван на саслушање поводом навода да је контактирао са Колувијом“, додао је Алексић.

Алексић је поново позвао Тужилаштво за организовани криминал да обави вештачење свих Колувијиних телефона, како би се утврдило с ким је контактирао, и да о томе обавести јавност.

„У наводима оптужнице објављеним у медијима ‘шупаљ’ је део у вези са вештачењем телефона. Више пута сам рекао да се сви одговори о томе ко је организовао највећу производњу марихуане у Европи и ко је штитио Колувију налазе у његовим телефонима. У објављеним деловима оптужнице о томе нема ништа“, навео је Алексић.

Алексић је рекао да се потврдило као тачно све што је говорио о „Јовањици“ и да Миленковићев исказ то јасно показује.

„На основу бахатог понашања Колувије приликом хапшења, о чему сведочи Миленковић, јасно је да је власник ‘Јовањице’ уживао јаку заштиту коју нису могли да му пруже Александрар Вулин и Зоран Бабић, нити било ко од функционера СНС-а који су посећивали његово имање, него сам врх државе“, додао је Алексић.

„Очекујемо одговоре на питања ко је организовао и повезао припаднике БИА, Војске Србије и МУП-а и од кога су добили налоге да буду део криминалне организације која се бавила производњом марихуане. Биће још много изненађења у том случају, јер су, поред припадника безбедносних служби, умешани и други државни функционери који су Колувији омогућавали да користи средства из буџета“, рекао је Алексић.

Навео је и да је након објављивања Миленковићевог исказа и делова оптужнице јасно да неко „много моћнији од Александра Вучића“ неће дозволити да овај случај заврши у фиоци, „што би власт желела“, него ће сви умешани бити приведени правди и одговарати.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

5 (6) Некадашњи припадник Одељења Министарства унутрашњих послова (МУП) за тајно праћење Милан Думановић изјавио …

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

5 (7) Основни суд у Нишу донео је наредбу да се изврши комисијско вештачење Немање …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend