fbpx

Мирослав Ивановић: Убиство мог брата Оливера је политичко

0
(0)

Мирослав Ивановић, брат убијеног лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, изјавио је у Дану уживо да се од тренутка кад је покренута истрага о убиству ништа није променило и да су једине информације које породица има оне којима медији располажу или које изговоре политички званичници.

На питање како изгледа живот са недостатком информација, Ивановић је одговорио речима „веома тешко“.
„То је једна озбиљна драма утолико више што смо упућени на чињеницу како је Оливеров живот одузет. Одузет је део нас. Ишчекујемо да нам се саопште резултати истраге у смислу ко су извршиоци, ко су налогодавци. Изузев саме чињенице да се дефинитвно ради о политичком убиству, што говори о позадини и мотивима убиства, нисмо успели да сазнамо да има индиција за било шта друго. Остављени смо и препуштени сами себи да анализирамо и ослушкујемо сваку изговорену речи“, рекао је Ивановић.

Он додаје да има много збуњујућих изјава и да се то може приписати „политичким сукобљавањима“.

„Ми не припадамо ниједној страни, нити смо до те мере наивни да нас могу злоупотребљавати“, истиче он.

Ивановић наглашава да ће породица и Оливерови сарадници истрајати на захтевима.

„Бојим се да нисмо у прилици да процењујемо да ли то има ефекта на оне који би требало да се одазову на те позиве. Неће се одустати, наши животи су промењени тим убиством, нећемо моћи да се помиримо са тим једноставно. Сваким даном и јавним наступом ћемо то користити и говорити, наш је интерес да се открије ко су налогодавци и извршиоци тог гнусног дела“, поручио је Ивановић.

Према његовим речима, „Оливерова прича је крваво крунисана 16. јануара, а почиње од момента суђења која је очигледно у вези са убиством“.

„У самој тој причи постоји више актера и праваца у које се могу упрти очи шта је права истина и ко је свему томе допринео“, рекао је Ивановић.

Додаје да се дошло до ситуације да се тужилаштва из Приштине и Београда препуцавају и да је неприхватљиво да се не могу наћи на истом, заједничком циљу.

Божовић: Утисак да се случајем убиства тргује

Ксенија Божовић, сарадница Оливера Ивановића, изјавила је у Дану уживо да се приближава годину дана од убиства, а да смо још на почетку односно без одговора на питање ко је наручио и убио Ивановића.

Према њеним речима, сама истрага од момента убиства је кренула траљаво.

„То је било непрофесионално. Косовска полиција није одрадила свој део посла, 20 минута није било обезбеђено место убиства… Четири пута сам саслушана, саслушани су поједини чланови Грађанске иницијативе СДП, његова секретарица која је задржана 48 сати, апсурдно без икаквог папира и образложења“, рекла је она.

Подсећа да је Оливер Ивановић, пре него што је убијен, о својој безбедности и безбедности своје породице и чланова Грађанске иницијативе СДП, указивао на притиске и страхове.

„Упозорио је власт у Приштини, Београд и међународну заједницу“, каже она.

Божовић додаје да је пуно дезинформација и незваничних информација, као и политичког препуцавања Београда и Приштине.

„Ствара се утисак да се са овим случајем, на жалост, тргује. Ово је политичко убиство, мора да се сазна ко је убио Оливера Ивановића“, поручила је Божовић.

Радосављевић: Косово нема капацитет, зашто Србија не спроведе истрагу

Ненад Радосављевић, такође сарадник Оливера Ивановића, оценио је у Дану уживо да косовско тужилаштво нема капацитет и приступ информацијама у довољној мери.

„Мени је јасно зашто су се пограбили за то, то је била политичка одлука, а у ствари су били свесни да нису имали капацитет нити доступне информације. Они су само хтели да покажу да су држава на читавом простору. Банална политичка одлука људи који не мисле да се открије починилац и налогодавац овог страшног злочина“, сматра Радосављевић.

Он истовремено поставља питање зашто Србија, која има могућност да истрагу спроведе на прави начин и до краја, то и не учини.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЕЖИМСКИ КАРТЕЛ: 20 директора највећих државних предузећа постављено без конкурса

5 (3) Уместо да их бира на конкурсу, чак 20 директора највећих државних предузећа Влада …

Покренут поступак за смену директора школе због злоупотребе деце у СНС кампањи

5 (3) Директор Основне школе „Вук Kараџић“ у Поточцу, Радиша Јовичић, како се види на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *