fbpx

Мишковићу пет годинa затвора због утаје пореза

0
(0)

Специјални суд у Београду осудио је данас на пет година затвора и новчану казну од осам милиона динара власника Делта холдинга Мирослава Мишковића јер је помогао сину Марку да утаји порез по одбитку од око 320,3 милиона динара, односно око три милиона евра. Истом одлуком Мишковић је данас ослобођен од оптужби да је оштетио путарска предузећа, односно да је финансијским пословањем извлачио новац из њих. На ову пресуду и Мишковић и тужилаштво за организовани криминал имају право да уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Судија Маја Илић рекла је да је судско веће одлуку донело једногласно. Власник Делте није присуствовао изрицању пресуде, на шта и није обавезан.

Марко Мишковић је 25. фебруара осуђен због утаје пореза на три и по године затвора и новчану казну од осам милиона динара, уз обавезу да његово предузеће „Мераинвест” плати порез од око 320,3 милиона динара, али је као и отац ослобођен од оптужби за извлачење пара из путарских предузећа.

Мирославу Мишковићу је суђење због здравствених проблема у децембру 2015. године раздвојено од процеса против његовог сина и осталих оптужених.

Мишковићи су били су ухапшени у децембру 2012. године. После вишемесечног боравка у притвору пуштени су да се бране са слободе, уз јемства од више милиона евра, а пасоши су им и даље у судском депозиту и не могу да напусте боравиште без одобрења суда. (Танјуг)

Томановић: Жалићемо се, пресуда није резултат доказа

Бранилац Мирослава Мишковића адвокат Зденко Томановић најавио је данас да ће се жалити на пресуду којом је Мишковић осуђен на пет година затвора и новчану казну због помагања сину Марку да утаји порез, са образложењем да пресуда није заснована на доказима.

Томановић је новинарима испред Специјалног суда рекао да суд није имао храбрости да се супротстави „обећањима политичке елите” да ће оваква пресуда бити донета.

Адвокат је навео да је Мишковић ослобођен за централно дело из оптужнице због којег је ухапшен и због којег је провео више од пола године у притвору.

Мишковић тражи пасош, имовину и јемство, назад

Делта холдинг, компанија Мирослава Мишковића, који је данас осуђен на пет година затвора и новчану казну, саопштила је након изрицања пресуде да ће Мишковић „бранити своје права”, што подразумева, како је наведено, враћање путне исправе и омогућавање пословања у иностранству.

Мишковић такође очекује ослобађање његове замрзнуте имовине вредне више од 40 милиона евра, враћање положеног јемства од 12 милиона евра, као и доношење другостепене и правоснажне одлуке, која ће потврдити неистинитост првостепених оптужби.

У саопштењу се истиче и да је процесом и медијском кампањом Мишковићу, његовој породици и компанији начињена непроцењива штета, а њему нарушено здравље и углед.

 Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Одређен притвор за 19 особа због кршења изолације

0 (0) У току прошле ноћи за укупно 19 особа одређен је притвор због кршења …

Нови Пазар: Збијали шале у вези са короном, па завршили у притвору

1 (1) Припрадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару привели су данас више лица из …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *