Митрополит Амвросиос (пређашњи) Калавритиски изопштио из Цркве премијера Грчке Мицотакиса (видео)

4.8
(4)

Митрополит Амвросиос (пређашњи) Калавритиски изопштио из Цркве премијера Грчке Мицотакиса, г-ђу Керамеос и г. Хардаља +++ Данас је прошао тродневни рок који је одредио бивши митрополит Калавритски господин Амвросиос, тако да је он у митрополитском светом храму Богородице Фанеромене у Егиу прочитао чин Великог Изопштења за: – премијера Грчке К. Митсотакиса, -министарке просвете и верских послова г-ђе Керамеос и – заменика министра Цивилне заштите г. Хардаља.

Господин Амвросиос најавио је овај чин у објави на свом личном блогу пре неколико дана, када је министарка Ники Керамеос рекла да се вирус преноси пљувачком (преко Светог Причешћа). Том приликом је бивши митрополит описао као „богохулне речи“ да Божанска Литургија преноси „Корона-вирус“ и позвао је министарку да се „јавно извини због ове злонамерне изјаве“.

Док је Премијер Грчке Мицотакис јавно изјавио следеће: „Отекла су ми .уда од тог њиховог Христа. Али опет, добро је то што су већина од њих кокоши (мислећи на хришћане генерално и на клир- прим.прев) и што само седе у својим кавезима.“ Све ово је потакло митрополита да затражи од поменутих да се јавно извине, што се наравно није догодило. Након чега је уследило изрицање Изопштења из Цркве.

По речима Еванђеља по Матеју, 18 глава (15-18): “ Ако ли ти сагреши брат твој, иди и покарај га међу собом и њим самим; ако те послуша, добио си брата свог. Ако ли те не послуша, узми са собом још једног или двојицу да све речи остану на устима два или три сведока. Ако ли њих не послуша, кажи цркви; а ако ли не послуша ни цркву, да ти буде као незнабожац и цариник. Јер вам кажем заиста: шта год свежете на земљи биће свезано на небу, и шта год разрешите на земљи биће разрешено на небу.“ +++

Наравно, велики део архијереја је стао у одбрану премијера и министара који су изопштени, рекавши да чин изопштења мора бити одлука Синода, а не једног митрополита… превод са грчког + А.Н.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Грчки премијер Мицотакис предложио „увођење јединственог сертификата о вакцинацији против коронавируса, који би важио у целој ЕУ“

Грчки премијер Мицотакис предложио „увођење јединственог сертификата о вакцинацији против коронавируса, који би важио у целој ЕУ“

5 (2) Грчки премијер Кирјакос Мицотакис предложио је увођење јединственог сертификата о вакцинацији против вируса …

Грчка: Влада Киријакоса Мицотакиса забранила Богослужење и пљивање за часни крст на Богојављење

Грчка: Влада Киријакоса Мицотакиса забранила Богослужење и пљивање за часни крст на Богојављење

5 (1) Грчка је данас ушла у пооштрени рестриктивни режим у борби против корона вируса, …

2 Коментара

  1. izopštio džukele komunističke

  2. Е, да ми имамо мушко на челу цркве и код нас би сви посланици, осим оних осам, и сви чланови владе, а о председнику и да не говорим, били изопштени и анатемисани.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend