fbpx

Уставни суд одбацио иницијативе за оцену уставности проглашења ванредног стања

5
(1)

Уставни суд је саопштио да је, у предметима оцене уставности и законитости општих правних аката, одбацио иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и законитости Одлуке о проглашењу ванредног стања.

Kако се наводи на сајту Уставног суда, одбачени су и захтеви за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу Одлуке о проглашењу ванредног стања.

Подсетимо, Уставном суду је поднето више иницијатива за покретање поступка оцене уставности и законитости Одлуке о проглашењу ванредног стања, као и иницијатива за покретање поступка оцене уставности и законитости појединих одредаба мера које су донели Влада и надлежна министарства.

Ванредно стање је због епидемије коронавируса уведено 15. марта, а како Народна скупштина није била у могућности да се састане, ту одлуку су заједнички донели председник Србије, председница парламент и премијерка.

Скупштина Србије је одлуку о увођењу ванредног стања потврдила 29. априла, а укинула 6. маја.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kоје мере се укидају у Србији од сутра, а које и даље остају на снази након ванредног стања

5 (6) Укидање ванредног стања не значи да се враћамо на рутину пре 15. марта, …

Ванредно стање се укида у четвртак

4.3 (11) Др Кон је имао два услова. Један је да седам дана имамо испод …

Један коментар

  1. O KAKVOM SUDU VI PRIČATE KO NEŠTO SME DA PREDUZME PROTIV BALAVOGA NEMA KOD NAS VIŠE NI SUD NI SUDSTVO ZA NJIH IMA SAMO ZA NAS SMRTNIKE POŠTENE GRAĐĐANE ZA NAS SU IZMISLILI ZAKONE DA TE KAŽNJAVA ZA SVE I SVAŠTA I AKO NIJE PREKRŠAJ TO JE TA NAŠA VLAST U KOJOJ KOMANDUJE JEDAN BOLESNIK SVE ŠTA ON KAŽE TO TO SVI POKORNO IZVRŠAVAJU I ĆUTE TO JE DANAS SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *