Насловна / Србија / Младић који је напустио СНС: „Вучић је витез таме“ (видео)

Младић који је напустио СНС: „Вучић је витез таме“ (видео)

„Ја сам и са СНС стајао на улици 2011. када је Томислав Николић штрајковао. Доста је узрока што сам их напустио. СНС нема више политику, већ статистику, прича се о квотама за митинге. Учланио сам се 2013, а ишчланио 2017. јер се није променио систем него власт, само је Тадић отишао с врха пирамиде, а сео је Вучић“, каже студент Милош Декић.

Kако је Декић рекао у Дану уживо, Александар Вучић га подсећа на лика из Бетмена.

„Подсећа ме на лик Харвија Дента, кога је Kристофер Нолан ставио на филмско платно, филм Мрачни витез. Он је на почетку витез светла а на крају постаје витез мрака. Вучић је био витез светла када је ухапсио Мишковића“, каже Декић.

Он сматра да политичари морају да се укључе како би протести успели.

„Протести 2017. су почели као студентски, а онда се тај балон издувао. Морате у једном тренутку да дозволите политичарима да учествују. Мислим да Бошко Обрадовић и Сергеј Трифуновић треба да воде протесте, а политичари који су били на власти, они који су се укаљали, они треба да се дистанцирају и ставе по страни. Они могу да буду ту и да шетају, они су грађани, нису божанства и учествују у протестима“.

Говорећи о протесту у суботу, Декић је нагласио да је све прошло одлично, будући да, каже, није било организованог превоза у Београд.

„Поједини страни медији известили су да је било преко 50 хиљада људи, имали смо одличне говорнике. Добро је да на том опозиционом спектру имате два нова субјекта Бошка Обрадовића и Сергеја Трифуновића. Они су политички неукаљани и привлаче младе људе. Обрадовић више привлачи конзервативне и рурални тип, док је Трифуновић више за либералну омладину и урбани тип“.

Он каже да „припада партији Милош Декић“, да на протесте иде као индивидуа и да није члан странке. На питање да ли су му ближи ставови Обрадовића или Трифуновића, Декић је рекао да је то Обрадовић.

„У свакој идеологији постоје добре и лоше ствари, Варуфакис је за мене најозбиљнији политичар, он је доказао да није тачна реченица да тамо где почиње политика нестају етика и логика. Он је дао оставку кад није могао да спроведе своју политику. Обрадовић је млади лидер, има своје идеје, неукаљан је и није спреман на труле компромисе. Његова економија је економија левице“.

Kако каже, на протесте долази јер жели да држава постане нормална и демократска.

„Да вратимо неки период, највећи степен демократије је био од 1904. до 1914, златно доба демократије. Ја бих волео да данас имамо тако озбиљне политичаре. Надам се да ће се појавити, да ће генерација рођена деведесетих очистити Аугуијеве штале. Ја бих вратио политичке дуеле на Јавни сервис, медије бих направио слободним. Да људи говоре о стању у друштву, звао бих професоре и озбиљне људе“.

Подсетимо, Милош Декић је један од студената који су били ухапшени после упада у РТС.

„То је један догађај који у нормалној држави не би смео да се деси, да приводите студенте, с нама је био и гимназијалац што је страшно и недопустиво. Ми смо експресно стигли у затвор и још брже избачени. Заробљеници излазе у 10 или 11 ујутру и тада се поздрављате с другим робијашима и добијате аплауз. Ја то никад нећу прежалити. Мене су избацили увече. Очекивао сам да изађем ујутру, као сви. Ја сам сазнао од осталих да су пре неколико месеци изашли исто увече припадници албанске националности који су писали графите УЧK. То значи да смо из угла власти ми у рангу тих људи који су писали те графите“.

„Прво смо видели на телевизији да ћемо бити пуштени и онда нам је командир рекао да ћемо сутра ујутру бити пуштени. Око 22 улази комадир и говори да се спакујемо и да излазимо у наредна два минута. Брзо смо се спаковали, отишли у приземље, да би нам на крају полицајац рекао имате километар до аутобуса који вас води до Богословије. Избачени смо у хаос“, испричао је Декић.

(извор: Н1)

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Вучић болницу “Свети Сава” поклања Арапима 10

Вучић болницу “Свети Сава” поклања Арапима

Александар Вучић наставља да отима државну имовину. Мегаломанским пројектом “Београд на води” од главног града …

Сви ћете заједно са тим Албаром да завршите на међународној потерници! 12

Сви ћете заједно са тим Албаром да завршите на међународној потерници!

Председник Србије Александар Вучић разговарао је о пројекту „Београд на води“ са директором компаније „Игл …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *