МУТАВА, па ти лажеш више него Вучић!

0
(0)

Крушевац — Премијерка Ана Брнабић представља у Крушевцу резултате рада у првих 100 дана Владе Србије, а навела је да је изузетно поносна на њих.

Она је казала да је Влада фокусирана на интензивну дигитализацију, улагање у образовање, као и на економски развој, како би Србија била лидер региона у променама и стварању нових могућности за све.

“Данас подносимо извештај о свему што смо урадили. Одлучили смо да то буде у Крушевцу јер је потписивање уговора са компанијом ‘Чехословак груп’ доказ да је Влада Србије упорна и да решава проблеме. То је порука коју желимо јасно да пошаљемо свим грађанима и грађанкама Србије”, рекла је она.

Брнабићева је навела да је јавни дуг је додатно смањен и крајем септембра изосио је 65,4 одсто БДП-а. Само у 2017. јавни дуг је смањен за 7,6 одсто БДП-а у односу на крај прошле године, што је око милијарду евра, напоменула је премијерка.

Брнабићева је подсетила да је Социо-економски савет усагласио повећање минималне цене рада на 143 динара што је, каже, значајно за 145.000 запослених који примају минималну зараду.

„Србија је напредовала 12 места на глобалној листи конкурентности Светског економског форума и сада је на најбољој позицији у последњих 10 година“, истакла је.

Премијерка је навела да ће од 1. јануара 2018. пензије бити повећане за 5 одсто, а плате у јавном сектору 10 одсто.

Додала је и да је на дипломатском нивоу дошло до великих успеха који се виде и у томе што је спречена кандидатура Косова у Унеско и Интерпол.

Влада Србије утврдила је такође 42 предлога закона, у Скупштини Србије изгласана су три системски важна закона, док је још 39 предлога закона тренутно у скупштинској процедуре.

Нагласила је процес дигитализације као веома значајан, те је нагласила да први резултати већ постоје, напоменувши укидање оверавање здравствених књижица.

Додала је су се представници Владе у првих 100 дана рада сусрели са многим лидерима Европе и света.

Говорила је и набавци шест мигова из Русије и навела да су после 30 година набављени авиони у циљу модернизације Војске Србије.

Она је навела и да је за претходних 100 дана у саобраћај пуштено 30 километара аутупута према бугарској граници, да су обновљени многи објекти од јавног значаја, међу њима и Музеј савремене уметности у Београду, који је затворен већ 10 година.

“Направили смо јасан пут ка правном оквиру који ће нам дати простор да идемо напред у дигитализацији друштва.

Она је одговарајући на питање Тањуга да ли је време за нов правац реформе који подразумева јачање предузетништва, иновација и образовања, рекла да су за то постављени сви услови те да јој је изузуетно драго због тога.

„То подразумева да смо усвојили предлог закона о електронском пословању и треутно је на расправи у скупстини, завршили смо предлог закона о електронској управи, завршили јавну расправу и после консолидације свих предлога кренућемо уи званичну процедуру“, навела је премијерка.

То је, поновила је, правни оквир, а до краја године очекује да буду усвојене измене закона о девизном пословању.

100 дана Владе: 7 уговора, 2.778 нових радника

Посебно је истакла завршетак центра за дигитализацију у пољопривреди у Новом Саду, поручила да ће се резултати тога тек видети, те да ће то Србију ставити у центар дигитацизације у пољопривреди не само у Европи, него у свету.

„То су фасцинантни људи који су европски прваци, који су добили европске награде, мислим на институт Биосенс, а имаћемо још огледних добара како би наши људи могли да виде све предности дигитализације у тој области“, навела ј Брнабић.

Поменула је на том плану и студентски центар за иновације у Нишу, јер, како је навела, жеља је да Ниш поново буде центар електронске индустрије.

Осим тога, тај центар је практично крај прве фазе изградње научнотехнолошког парка у Нишу, додала је Брнабић и подсетила да већ имамо такав парк у Београду, да је почела градња у Новом Саду, а да се планирају слични објекти у Крагујевцу, Краљеву…

Како је приметила, ако су успели људи у Србији да без подршке државе учине да се ИТ индустрија најбрже развија, 10 одсто годишње, „можете да замислите шта ћемо успети наредних година, а за то имамо јасан план“.

Брнабићева је поменула И да су српски спортисти за првих 100 дана владе освојили скоро 30 медаља на великим такмичењима.

На почетку конференције приказан је кратак филм о активностима Владе Србије – „Увек корак напред“.

На питање о евентуалној реконструкцији владе, Брнабићева је навела да није имала времена да се бави таквим стварима.

“Радили смо као тим. Имали смо изузетне изазове на почетку, штрајкове, протест малинара, имали смо да гасимо пуно пожара и то смо завршили у прве две, три недеље. Увек може боље, зато говорим о бољој координацији“, навела је она.

Б92, БЕТА, ТАНЈУГ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СПОДОБА Брнаба као ошурена након што је АФП „убо у мету“: То је страшна лаж!

4.9 (19) АФП објавио је да је Љубиша Ђурић преминуо од ковид 19 у Земунској …

Нова лаж Ане Брнабић о тестирању на корону код приватника

5 (6) Након што је ситуација у земљи постала критична у вези са брзином добијања …

2 Коментара

  1. Па шта је ту чудно, она се показала као веома талентована у таквој дисциплини, још ономад када је опрала биографију Николе Петровића, па је тиме задужила неке важне људе који се одужише премијерском фотељом….

  2. NJIHOV USPEH PRESTIŽE NJIHOVE USPEHE?

    Izlaganje premijer(a)ke nastavlja staru praksu sami postavljaju zadatke, sami se hvale i sami se lažu. Ova vlada, koju je formirala mandatar(ka)da li misli da ne znamo da je sve to delo čarobnog ΛV, od nje do zadnjeg ministra. Za ovih 100 dana čuda su napravili. Plate i penzije će povećati na nivo, kako je rekao njihov uvaženi tata, do nivoa ikada veće. Zadužite neko ko može da vam izračuna realno stanje plata i penzija sa povećanjima su niže u odnosu na 2014. kada su počeli sa nemilosrdnim otimanjem. Sve ove njihove priče mi liče kao da ih pravio čelnik RTB Bor, okupirani su samo hvalospevima i bajkolažima. Kako imaju eminentne savetnike, a na grbači su njihovom omiljenom narodu, nek ih pitaju kako je u njihovim zemljama. Ranije poslovi su imali koliko toliko realnu cenu rada,sada će naprave da jedni jedu kupus, drugi roštilj, a hvalospev je da njihovi omiljeni građani i građanke jedu masu sarmu.Vada, kao tim, da nije ΛV i s njim daleko ćemo dogurati, do Afričkog dna. Vlada je morala da vrati otete penzije, da vrati zakon o PIO gde je regulisano usklađivanje penzije sa troškovima života. Troškovi otišli, penzije i plate zamrznute i odmrznuto otimanje doveli su građane do visokog afričkog dna standarda. Šta lupeta klika ΛV i njegovi poslušnici iz Vlade i partije, klimoglavci i šlihteraj moj do mojega. On mi otima 15% penzije zarađena ne, kao što će biti njegova bez dan rada van politike, na odgovornim poslovima u preduzeću u kome njegovi odnose pet tona zlata, bakra, pare kroz oprane investicije. Na odgovorna mesta postavio sposobne kadrove pečenjare, poslušne činovnike, to nije zanimanje, lopove, kriminalce i vode li vode Srbiju u propast. Kakav boljitak, kakva EU, to mu dođe kao što su obećali kinezima na desetine hiljada tona mesa a izvezli šipak. Koji idiotski ponos i zadovoljstvo, sramota! Bolje je da ne laju gromoglasno. Guska rekla guski da je guska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend