понедељак , 28 септембра 2020

МУТАВА, знаш ли ти шта је сукоб интереса?

0
(0)

Бољевац – Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да се у наредном периоду неће повећавати квоте за гарантовану откупну цену струје добијене из ветропаркова и да ће изгрдања нових ветропаркова пре свега зависити од најниже цене на тендерима.

Брнабић је одговарајући на питања новинара да ли ће се, поред пројеката изградње ветропаркова у Војводини, градити и ветропаркови у Тимочкој крајини, будући да за то постоји заинтересованост, рекла да је Закон о енергетици предвидео квоту од 500 мегавата гарантоване откупне цене и да су актуелни пројекти највећим делом попунили ту квоту.

Она је додала да ће се о томе разговарати са Министарством рударства и енергетике. „Није тренд у Европи да се повећавају квоте већ је тренд такав да се иде на тендер и да посао добије ко понуди најнижу цену”, рекла је Брнабић.

Она је објаснила да то значи да би нови ветропаркови могли да се граде у зависности од понуде инвеститора и да не верује да би могло да дође до повећања те квоте у нашој земљи с обизиром на то да пратимо трендове у Европској унији по том питању. „Мислим да ће онај ко понуди најмању цену моћи да гради ветропаркове”, додала је Брнабић.

Танјуг

фото:Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сестри Зорана Бабића 1,3 милиона за „пројекат кисељења купуса“? (видео)

5 (9) Сестра Зорана Бабића, у народу познатог као вазуплохов, добила је од општине скромних …

ЦИНС: Вучићев кум улази у посао са ветроелектранама

5 (3) Никола Петровић, кум председника Србије Александра Вучића, постао је у августу сувласник фирме …

Један коментар

  1. Мутава незна где је шупља а да зна сукоб интереса !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *