Србија

Напредни лопови арче народну имовину, продају државне виле и станове углавном на ексклузивним локацијама у Београду

Републичка дирекција за имовину објавила је оглас за продају непокретности у државној својини, а право учешћа у поступку продаје имају сва заинтересована правна и физичка која уплате депозит од 10 одсто тржишне вредности непокретности, као почетне купопродајне цене до 6. јануара, објављено је на сајту Дирекције.

Своје понуде за откуп, које у свему морају да буду у складу са Упутством за понуђаче и огласом, који су објављени на сајту Дирекције, заинтересовани морају да пошаљу до 10. јануара.

Медији пишу да су у питању су виле и станови које не користе државни органи, а којима је донедавно управљало Друштво за изнајмљивање непокретности „Дипос”.

Сви услови продаје објављени су на сајту Републицке дирекције за имовину, http://www.rdi.gov.rs/oglasi.

Приликом преузимања Упутства за понудаце, понудач или лице које овласти, дужан да достави доказ о уплати 3.000 динара неповратно на рачун Дирекције, а након тога да уплати депозит.

Потом може да изврши увид у документацију у складу са Упутством за понудаче.

Иначе оглашене непокретности се продају у „виђеном стању”, без права купца на накнадне рекламације, наводи Дирекција.

Понуде за куповину непокретности, како је прописано, могу да се доставе најкасније до 10. јануара 2017. године до 15.30 часова, а ако је понуда послата поштом, дан предаје пошти – искључиво препорученом пошиљком, сматраће се као дан предаје Дирекцији, под условом да пошиљка стигне у Дирекцију до дана отварања понуда.

Дирекција напомиње да неблаговремене и непотпуне понуде неће разматрати, као ни оне понуде у којима цена не буде наведена у еврима или је дата описно.

Уплата постигнуте купопродајне цене врши се у динарској противвредности по званичном средњем курсу Народне банке Србије на дан уплате, на рачун буџета Републике Србије, а рок плаћања купопродајне цене је 15 дана од дана закључења купопродајног уговора.

Политика.рс

фото: Оливер Бунић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!