Нарко мафија из Јовањице спонзорисала БИА и опремила им два оперативна центра!? (видео)

4.6
(28)

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић позвао је данас директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислава Гашића да одговори да ли је Предраг Колувија, власник пољопривредног добра „Јовањица“ на којем је заплењена велика количина марихуане, био спонзор Агенције и да ли је опремио два центра БИА.

„Ако јесте, позивам Гашића да одговори шта заузврат добијају спонзори БИА? Да ли регионални шефови БИА имају задатак да траже спонзоре? Објављено је и да је фирма ’Кнез петрол’ спонзор БИА и да се организују вечере за спонзоре. Зашто је ове године изостала вечера за спонзоре Агенције? У којој још држави на свету приватне фирме спонзоришу безбедносне агенције“, упитао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Алексић је позвао Гашића наведе све спонзоре БИА, и истакао да БИА није могла да ради свој посао и открива произвођаче и трговце дрогом ако јој је спонзор био Колувија, највећи произвођач марихуане у Европи.

Потпредседник Народне странке је питао председника Србије Александра Вучића да ли му је познато да је између 9. марта 2016. године и 11. марта те године „Јовањицу“ посетила званична руска делегација, после састанка привредника у Москви, на који је Вучић одвео Колувију.

„Руско Министарство за економски развој је на свом сајту објавило да је Русима домаћин био тадашњи министар пољопривреде Драган Гламочић, доскорашњи Вучићев саветник. Да ли Вучић зна да је делегацију предводио Алексеј Немерјук, руководилац Департмана трговине и услуга Москве? Да ли је објаснио тим људима да их је довео на плантажу марихуане, јер се и тада на ’Јовањици’ узгајала индијска конопља“, упитао је Алексић.

Алексић је навео да су у делегацији били и представници највећих руских трговинских ланаца „Икс 5“, „Азбука укуса“, „Фуд сити“ и други.

Потпредседник Народне странке је подсетио да је Вучић у Албанији изјавио да се обавља вештачење Колувијиног телефона, и упитао председника Србије одакле му та информација.

„Питам Тужилаштво за организовани криминал да ли се врши вештачење телефона, ко присуствује вештачењу и да ли су стигли неки резултати? То вештачење би требало да покаже улогу у афери ’Јовањица’ Вучићевог брата Андреја Вучића и других“, рекао је Алексић.

Алексић је позвао Тужилаштво за организовани криминал да одговори да ли ће саслушати све људе које је навео у обавештењу које је недавно доставио том тужилаштву.

Да ли ће и мене позвати како бих тужилаштву пренео сва сазнања која имам о афери ’Јовањица? Тужилаштво и полиција би требало објаве и колика је вредност заплењене марихуане и где се налази 65.000 биљака индијске конопље пронађене на том имању“, навео је Алексић.

Алексић је позвао Вучића да се одрекне имунитета како би могао да га тужи за све клевете које је председник Србије изнео о њему.

„Ја ћу се истог дана одрећи посланичког имунитета, како би и Вучић мене могао да тужи. То је фер понуда, јер ако Вучић говори истину, онда нема чега да се боји уместо што ме вређа у Албанији и где год стигне“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да министар пољопривреде Бранислав Недимовић није у року званично одговорио на његово посланичко питање да ли је „Јовањица“ у последње три године добила од државе подстицаје из буџета.

Уместо што Недимовић иде по телевизијама и куне се и крсти да ’Јовањица’ није добила ни динар из буџета, нека то званично и напише. Имао је званичан рок од 15 дана и то није учинио, него се на телевизији буса у груди и говори да ’Јовањица’ није добила новац од државе“, рекао је Алексић.

Народна странка

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокати траже оставку Југослава Тинтора јер је досије Владимира Цвијана дао БИА

Адвокати траже оставку Југослава Тинтора јер је досије Владимира Цвијана дао БИА

5 (7) Секретар Управног одбора Адвокатске коморе Београд, адвокат Драгослав Љубичановић послао је данас писмо …

Пеђа Поповић: БИА забранила истрагу, инспектор убијен, затиру се трагови ка Вучићу! (видео)

Пеђа Поповић: БИА забранила истрагу, инспектор убијен, затиру се трагови ка Вучићу! (видео)

3 (2) Аутор и водитељ Никша Булатовић #ПецаПоповић​ #БИА​ #ВладимирЦвијан HelmCast Да ли је овај …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend