Небојша Стефановић: Грађани на изборима рекли шта мисле о случају Савамала?!

Небојша Стефановић: Грађани на изборима рекли шта мисле о случају Савамала?!

Министар полиције Небојша Стефановић сматра да су се грађани на протеклим градским изборима изјаснили о безбедности у Београду, рушењу у Савамали и пројекту „Београд на води“ тиме што су подржали листу Српске напредне странке

Расправа о новим законима из области полиције почела је јуче у Народној скупштини Србије, а предлоге закона образлагао је надлежни министар Небојша Стефановић.

Посланик из Социјалдемократске странке Марко Ђуришић говорио је случају бесправног рушења у Савамали и подсетио министра Стефановића на одговорност полиције која током рушења није реаговала на позиве грађана у помоћ.

„Грађани су показали шта мисле о онима који им говоре другачије, шта мисле о људима који их сваки дан убеђују да је боља она жабокречина била, вагони, пацови и развалина уместо овог што сада имамо на подручју ’Београда на води’“, рекао је Стефановић.

Он је додао да је листа његове странке „на крају крајева“ на изборном месту у Савамали освојила већу подршку него у осталим деловима општине Савски венац.

Подсетимо, објекти у Херцеговачкој улици у Савамали порушени су у изборној ноћи априла 2016. године. Заштитник грађана покренуо је поступак како би утврдио зашто полиција није реаговала на позиве грађана које су маскиране особе привремено притварале и везивале. Заштитник је тада утврдио да је полиција добила налог „са врха“ да не реагује.

Полиција ни након годину дана од рушења није открила ко је наредио и организовао овај догађај, нити ко су особе које су се рушиле, открио је извештај Управе криминалистичке полиције који је раније објавио КРИК.

Детаљи из извештаја, ипак, указују да су јавна предузећа имала улогу у акцији рушења – Београдска Електродистрибуција обавестила је полицију да је искључила струју након „пријаве добијене преко попречне везе са градом“, градско комунално предузеће није чистило Херцеговачку као што је то чинило сваке ноћи, а „Паркинг сервис“ је уклонио аутомобил који се нашао на путу багера који су дошли да руше.

Више јавно тужилаштво је у јулу 2017, више од годину дана након догађаја у Савамали, утврдило да није извршено ниједно кривично дело из њихове надлежности. Случај је тада уступљен нижем тужилаштву.

У документу Вишег тужилаштва до ког су дошли новинари КРИК-а наводи се да је једини осумњичени шеф смене дежурне службе београдске полиције и то због несавесног рада.

Јелена Радивојевић

(Крик, 8. 3. 2018)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ПОКЛОНИЛИ МИЛИОНЕ ЕВРА НАРОДНИХ ПАРА! Ко је дао незаконите субвенције Геоксу

ПОКЛОНИЛИ МИЛИОНЕ ЕВРА НАРОДНИХ ПАРА! Ко је дао незаконите субвенције Геоксу

Транспарентност Србија затражила је да институције утврде одговорност због незаконито додељене субвенције италијанској компанији Геокс, …

Лазаревац: Како директор ЕПС-а Милорад Грчић народним новцем откупљује ПИЧКЕТИН

Лазаревац: Како директор ЕПС-а Милорад Грчић народним новцем откупљује ПИЧКЕТИН

Пре коју недељу у јавност је доспела информација да су ЕПС, Железнице Србије и Путеви …

4 Коментара

  1. Нешо слино, јесте ли је освојили или отели???

  2. ЗА НЕОБАВЕШТЕНЕ: НАТО ПОСЛУШНИЦИ (ЧИТАЈ : СЛУГЕ..КВИСЛИНЗИ…ПРОДАНЕ ДУШЕ… ) СУ НА БЕОГРАДСКИМ ИЗБОРИМА “ОСВОЈИЛЕ” УКУПНО ОКО 23 % ГЛАСОВА, СА СВЕ КРАЂОМ (200.000- %300.000 ФИКТИВНИХ, НЕПОСТОЈЕЋИХ ЛИЦА И СЛ.) ЈЕР 45 % “ДОБИЈЕНИХ”, ОД 52 % ИЗАШЛИХ ДАЈЕ ТУ ЦИФРУ – 23 % , НЕРАЧУНАЈУЋИ БРОЈНЕ НЕПРАВИЛНОСТИ ( НАЈМАЊЕ 77- ВЕРИФИКОВАНИХ ) НА ГЛАСАЧКИМ МЕСТИМА, КОЈЕ НИСУ ПРИЗНАТЕ !!!

  3. …tako je, gradjani Beograda su se na izborima izjasnili o slučaju Savamala, SNS je dobio 23% od ukupnog broja ljudi sa pravom glasa…a i od toga je ogroman broj glasova kupljen, ili dobijen ucenama i pritiscima…odgovaraćete kad tad za sve što radite

  4. LAZNI REZULTATI PA I GRADJANI LAZNO REKLI.KADA JEDANPUT PRODJE VOZ POSLE MOZETE DA RADITE STA HOCETE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *