Неће моћи КИЛОЊА, дискримиништете остале грађане Србије, где је помоћ за оне који праве прву кућу?

Министар за финансије Душан Вујовић је изјавио данас у скупштини да ће у буџету за 2018. бити обезбеђено милијарду динара за оне који купују први стан и да је то вид подршке станоградњи.

Одговарајући на примедбу шефа посланичке групе СДС Марка Ђуришића да се у скупштини већ три дана слуша од посланика владајуће коалиције о стварима којих нема у буџету за 2018, на пример, становима од 500 евра по квадрату квадарату који ће се градити у наредних 10 година, Вујовић је рекао да постоји амандман за подршку станоградњи.

– Питали сте где се налазе средства намењена за подржавање целе области станоградње – ми смо на одбору имали амандман који је већ усвојен и постао је саставни део предлога о ком ће се дискутовати после овог закона – рекао је Вујовић.

Објаснио је да је реч о предвиђених милијарду динара за Националну корпорацију за осигурање стабмених кредита (НКОСК), „управо за подржавање финансирања код првих станова, што ће бити предмет дискусије“.

Вујовић је појаснио посланицима опозиције да је толико новца предвиђено укупно за НКСОК и да су су то средства за подршку области станоградње односно код куповине првих станова.

– Где ће, препотстављам, већина (оних којима су намењени једтини станови од 500 евра по квадрату) да буде квaлификована за ту врсту помоћи – додао је Вујовић.

Вестионлине, Танјуг

Актуелно

Салвини: Европска унија не заслужује новац Италије

Шестодневна драма са афричким мигрантима на броду италијанске обалске страже, које су на крају преузеле …

ДИСКРИМИНАЦИЈА: У Црној Гори свега седам одсто Срба раде као чиновници

У јавној управи Црне Горе запослено је око седам одсто припадника српске нације, која чини …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons