Неће моћи КИЛОЊА, дискримиништете остале грађане Србије, где је помоћ за оне који праве прву кућу?

0
(0)

Министар за финансије Душан Вујовић је изјавио данас у скупштини да ће у буџету за 2018. бити обезбеђено милијарду динара за оне који купују први стан и да је то вид подршке станоградњи.

Одговарајући на примедбу шефа посланичке групе СДС Марка Ђуришића да се у скупштини већ три дана слуша од посланика владајуће коалиције о стварима којих нема у буџету за 2018, на пример, становима од 500 евра по квадрату квадарату који ће се градити у наредних 10 година, Вујовић је рекао да постоји амандман за подршку станоградњи.

– Питали сте где се налазе средства намењена за подржавање целе области станоградње – ми смо на одбору имали амандман који је већ усвојен и постао је саставни део предлога о ком ће се дискутовати после овог закона – рекао је Вујовић.

Објаснио је да је реч о предвиђених милијарду динара за Националну корпорацију за осигурање стабмених кредита (НКОСК), „управо за подржавање финансирања код првих станова, што ће бити предмет дискусије“.

Вујовић је појаснио посланицима опозиције да је толико новца предвиђено укупно за НКСОК и да су су то средства за подршку области станоградње односно код куповине првих станова.

– Где ће, препотстављам, већина (оних којима су намењени једтини станови од 500 евра по квадрату) да буде квaлификована за ту врсту помоћи – додао је Вујовић.

Вестионлине, Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЦРНА ГОРА КАО АПАРТХЕЈД ДРЖАВА: Срби у војсци послати кући до даљњег, најављени откази?

5 (6) Послали смо званичан допис Министарству одбране Црне Горе, на који очекујемо хитан одговор …

Вирусна парализа привреде, социјалног и друштвеног система: Привреда и друштво на апарату за дисање

4.3 (4) Сведоци смо опште парализе привредних токова (брзо ширећом) инфекцијом. Међутим, ова криза је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend