Нестао новинар из Беле Цркве: Празан ауто и покидан сат

0
(0)

Новинар Стефан Цветковић из Беле Цркве нестао ноћас. Пронађен аутомобил, отворених врата и упаљених светала, који он користи , а у власништву је његовог оца.

Очевици су испричали агенцијИ Бета да је поред возила пронађен Цветковићев ручни сат са покиданом наруквицом.

МУП је јутрос саопштио да је полицијској станици Бела Црква ноћас пријављено да се у Београдској улици у Белој Цркви налази паркирано путничко возило марке „поло“ на коме су отворена возачева врата и упаљена светла.

„Полицијски службеници су одмах изашли на лице места, након чега ја утврђено да је реч о возилу које користи новинар Стефан Цветковића, а које је власништво његовог оца. О овом догађају одмах је обавештено надлежно тужилаштво, а полиција је истог тренутка расписала потрагу са Стефаном Цветковиће и за њим се интензивно трага“, стоји у саопштењу МУП-а.

Агенција Бета је покушала да ступи у контакт са Цветковићем, али су му сви познати мобилни телефони били искључени.

Цветковић је у жижу јавности протеклих година дошао неколико пута, када је у више наврата изјавио да му је прећено. Како су пренели медији 2013. је изјавио да су њега и његовог сина пресрели непознати мушкарци, који су витлали оружјем и запретили му да ће се његовом сину нешто догодити укоилико не заћути. Према његовим тадашњим речима, он претпоставља да је претња стигла због тога што је истраживао случај незаконите набаке лекова.

Претње су се поновиле и 2015. када је Цветковић писао о злоупотребама у Фонду за капиталне инвестиције Војводине.

2017. се сукобио са локалним челницима СНС који су га тужили за изношење лажи и неситина, па га је по тој тужби суд и осудио. Међутим, месец дана касније, други суд је ту пресуду помиштио, а Цветковић је рекао да ће, ако се тврдње СНС докажу, тужити сам себе.

Последњи пут у јавности се помињао када је 19. маја ове године испричао медијима да је био шест сати задржан на административном прелазу Јариње и навео да је након тога од косовске полиције добио документ којим се потврђује да је по налогу специјалног тужиоца који води истрагу о убиству косовског политичара Оливера Ивановића, задржан у полицијској станици у близини прелаза због испитивања.

Цветковић је тада испричао да је на Косово ишао новинарским послом, јер, како је рекао, ради на истраживању убиства Оливера Ивановића. „Нису имали други начин да додју до мене, пошто су приметили да сам дошао у контакт са неким људима који су им интересантни за истрагу“, рекао је Цветковић Бети након што је пуштен.

Он је у фебруару месецу у Београду одржао конференцију за новинаре под називом „Колико кошта ликвидација на северу Косова“, када је показао и фотографије особа које су наводно биле умешане у ликвидацију Оливера Ивановића и изнео тврдње да је тај атентат плаћен 40.000 евра.

Б92, БЕТА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тужилаштво: Још се трага за последњим власником аутомобила из ког је највероватније убијен Оливер Ивановић

0 (0) Опел астра, која је највероватније коришћена у убиству Оливра Ивановића, продата је још …

Оптужница тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети криминалну групу на чијем челу је Милан Радоичић

5 (2) Оптужница косовског тужилаштва за убиство Оливера Ивановића терети организовану криминалну групу на чијем …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *