Насловна / Србија / Ноћас срушена нелегална џамија у Земун пољу
Ноћас срушена нелегална џамија у Земун пољу 1

Ноћас срушена нелегална џамија у Земун пољу

Београд – У Земун пољу је током ноћи срушен нелегално изграђени верски објекат који је подигла Исламска заједница Србије.
Акција рушења је почела у току ноћи, између 3 и 4 сата после поноћи. Јаке полицијске снаге и жандармерија су блокирале насеље. Полицајци су били распоређени у три прстена безбедности око насеља.

Срушен је спрат и поткровље на овом објекту који је почео да се гради 2014. године без дозволе. Радови су више пута заустављани, али и настављани без дозволе.

Акција рушења трајала је два сата, а на лице места пристижу представници Исламске заједнице Србије.

Уклањање тог објекта у Земун пољу било је планирано за јуче, али се од тога одустало јер се окупио велики број грађана који су спречили рушење.
Било је најављено да ће се о овом питању следеће недеље водити преговори између представника Исламске заједнице Србије и градских власти.

Н1

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Чачанског поштара брутално претукло 30 Рома – Ударали га аутомобилским ДИЗАЛИЦАМА ПО ГЛАВИ 11

Чачанског поштара брутално претукло 30 Рома – Ударали га аутомобилским ДИЗАЛИЦАМА ПО ГЛАВИ

Марко Милосављевић (25) брутално претучен у ромском насељу у Чачку, недалеко од сточне пијаце. Замерали …

Зашто српске жртве логора "Земун" немају националност? 12

Зашто српске жртве логора „Земун“ немају националност?

Душан Комарчевић, новинар Радија Слободна Европа, објавио је 28. септембра 2018. изјаву г. Ефраима Зурофа …

2 Коментара

  1. Ako je za sve zakon isti, bez podzakonskih akata, zašto isto ne postupe prema nelegalno podignutm vikendicama gospoda Nikolići na Savi. Ministarka Zorana rekla pre par godina da će ih rušiti, pa izgleda da se ujela za jezik onim oštrim zubima. Čemu služi ilegalno rušenje, prvo Savamali, a eve sada i objekat Islamske zajednice u Zemunu. Valjda država ima snage da legalno ruši nelegalno podignute objekte, bez pardona. Baš me zanima šta će uraditi sa nelegalnim objektima Zukorlića u Novom Pazaru. Rušitelji verskog objekta pod velom tajni crne noći, ne boje se Božije kazne. Pretpostavljam da nisu komunisti, od kojih i Bog digao ruke.

  2. to je dzamija za vehabije, to se mora eliminisati. cigani su srbi pravoslavci, ovo sto se dedava u zemunu je sirenje vehabizma koje se placa iz inostranstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *