fbpx

Нове мере Владе: Самоизолација 28 дана, продужена забрана кретања викендом…

5
(1)

Влада Србије данас је донела одлуку да се све мере самоизолације продуже са 14 на 28 дана, а викендом забрана кретања уведе од 15 часова.

То су најновије мере које је влада донела на данашњој седници за спречавање ширења вируса ЦОВИД-19, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље. Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно проверавати.

Измењено је време трајања забране кретања за дане викенда. Они ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру. Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час.

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом ЦОВИД-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљег.

Влада Србије наставиће да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са вирусом ЦОВИД-19 и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака.

Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како бисмо сви заједно, што пре из ове битке изашли као победници, поручује се са седнице владе.

Вести онлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ево докле смо стигли: Продаје се национално благо Србије за 80.500 долара

5 (5) Неки људи заиста не разумеју значење речи национално благо! То је оно што …

Холандија не препоручује ношење маски јер њихова ефикасност није доказана!

5 (2) Холандска влада саопштила је да неће препоручити грађанима да носе заштитне маске како …

Један коментар

  1. sve je dobro, ako se ne desi jednog dana da dobijemo saledovanje banana, a ,,nas ,, cupavi vodja bez maske, kreveljeci se ne prodje pored nase avlije u limuzini pracen coporom orangutana, gledajuci dal se propisi postuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *