fbpx
Насловна / Србија / Економија / Нови споразум о Комерцијалној банци а ни речи о суштини истог

Нови споразум о Комерцијалној банци а ни речи о суштини истог

Београд — Влада Србије усвојила је Предлог споразума о измени уговора између Републике Србије и мањинских акционара Комерцијалне банке.

Реч је о Европској банци за обнову и развој, Међународној финансијској корпорацији (ИФЦ), немачком ДЕГ-у и шведском Сведфонду.

Влада је овластила министра финансија и привреде Млађана Динкића да, у њено име, као заступника Републике Србије потпише споразум, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

ЕБРД постала је мањински акционар Комерцијалне банке 2006, када је са државом потписала уговор о докапитализацији 25 одсто капитала те српске банке. 

Нова докапитализација уговорена је крајем 2009, када су ЕБРД, ИФЦ, ДЕГ и Сведфонд уложили 120 милиона евра, а држава задржала право да до краја 2012. прати то улагање и остане већински власник. 

Влада је крајем октобра прошле године докапитализовала Комерцијалну банку, куповином акција у вредности од 100 милиона евра, чиме је држава остала већински власник са око 42 одсто.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како ћете сви да фасујете робију због Комерцијалне банке…

Међународне финансијске институције које укупно имају 41,47 одсто власништва у Kомерцијалној банци активирале су клаузулу …

Исплатите међународне фондове и УХАПСИТЕ Динкића да одлежи 250 милиона €

Два пакета од укупно 1.159.270 акција држави су продали немачки Дег Дојче фонд и шведски …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *