Новинару Стефану Цветковићу се изгубио сваки траг

Новинару Стефану Цветковићу се изгубио сваки траг

0
(0)

И ПОСЛЕ више од 30 сати интензивне потраге за несталим новинаром Стефаном Цветковићем из Беле Цркве надлежни органи, како нам је речено, још нису дошли до сазнања, која би указала да ли се уопште ради о кривичном делу. Оперативни рад на терену сада им отежава и јака киша, која од јутрос пада у том јужнобанатском месту.

За овај случај надлежно је Основно јавно тужилаштво у Вршцу, у ком нам је речено да су предузете све мере, како би се што пре открили сви детаљи Цветковићевог нестанка.

– Издали смо наредбу да се претресе кућа у којој је новинар живео, као и домови оних са којима је познато да је био у контакту, затим да се узме ДНК из аутомобила, као и да се лоцира његов мобилни телефон. Интензивно радимо на овом случају, али се засада још ништа не зна – каже јавни тужилац Тихомир Кнежевић.

Исту информацију смо незванично добили и у полицији, која ни током ноћи није предстала да ради на откривању околности под којима је Цветковић нестао. Изјаве су узете од његових родитеља и блиских пријатеља.

Подсетимо, становници Београдске улице у Белој Цркви су у ноћи између среде и четвртка пријавили полицији да се испред зграде већ сатима налази аутомобил, на ком су возачева врата отворена, а фарови и радио упаљени. Тек је изласком на терен утврђено да се ради о Цветковићевом возилу. Незванично се могло чути да је поред аутомобила пронађен и његов ручни сат са покиданом наруквицом, због чега се сумња да је отет.

У потрагу су јуче били укључени пси трагачи, два хеликоптера и на десетине припадника Жандармерије, као и рониоци, који су претраживали белоцркванска језера и канал Дунав-Тиса-Дунав.

МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ: ЗАБРИНУТОСТ ЗБОГ НЕСТАНКА ЦВЕТКОВИЋА

Министарство културе и информисања изразило је данас забринутост због нестанка новинара Стефана Цветковића из Беле Црква и подржало брзу реакцију и напоре надлежних органа да се истражи његов нестанак.

„Министарство културе и информисања наставиће да прати активности надлежних органа који чине све како би нестанак овог новинара био расветљен и подсећа да су безбедност новинара и омогућавање њиховог несметаног рада елементарни предуслови за обављање улоге које медији имају у сваком друштву“, истиче се у саопштењу.

Ј. Ј. Баљак, Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Новинар из Врчина: Врх полиције штити налогодавце паљења моје куће

Новинар из Врчина: Врх полиције штити налогодавце паљења моје куће

0 (0) Једанаест дана након што су непознати починиоци запалили кућу новинару портала Жиг инфо …

Цео живот у пепелу због Вучићевих мафијаша

Цео живот у пепелу због Вучићевих мафијаша

5 (1) „Нећу престати да пишем о мафији, па макар ме убили“, каже Милан Јовановић …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend