Обрадовић: Блиски сарадници Шарчевића у Министарству просвете имају фалсификоване докторате

Обрадовић: Блиски сарадници Шарчевића у Министарству просвете имају фалсификоване докторате

Посланик Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да осим министра полиције Небојше Стефановића и министра финансија Синише Малог у врху власти у Србији сумњиве докторате имају и блиски сарадници министра просвете Младена Шарчевића запослени у том министарству.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао је да лажни докторат има државна секретарка у Министарству просвете Ана Милићевић Ланговић позната по томе што је била на челу комисије о подобности магистарског рада Небојше Стефановића, а коју је стекла на Мегатренд универзитету, док тај универзитет још није имао акредитоване докторске студије.

Он је казао да је сумњив докторат и њене куме Татјане Цветковски професора на Мегатренду, која је помоћник министра за средње образовање и члан Националног акредитационог тела за проверу квалитете високог образовања, а која је такође била члан за оцењивање подобности магистраског рада Стефановића.

Обрадовић је казао да супруг Ане Милићевић, Саша Милићевић има спорну докторску дисертацију на Медицинском факултету у Kрагујевцу где му је шеф комисије за докторат била министарка и функционерка СПС-а Славица Ђукић-Дејановић.

„Постоји основана сумња да је 30 страна увода Саше Милићевића плагијат књиге његовог колеге, чију књигу није ни навео у цитираној литератури и тај докторат је требало да буде преиспитан, али није јер је његов ментор лично Славица Ђукић-Дејановић“, рекао је Обрадовић.

Он је казао да постоји сумња да је докторски рад Владимира Џамића који је био секретар у Министарству просвете и члан Стручног тима за реформу високог образовања, а данас државни секретар за заштиту животне средине, плагијат његовог мастер рада са Сингидунум универзитета.

„Да ли је Шарчевићу све ово истина и зашто Министарство просвете не користи своја законска решења да преиспитује сумњиве дипломе у врху актуелне власти. Зашто ћути Министарство, Национално акредатиционо тело за проверу виског образовања, Ректорат? Kо штити купљене дипломе?“, упитао је Обрадовић.

Он је казао да би Шарчевић требало да поднесе оставку јер је он тај који би могао да провери све купљене дипломе и докторате и укине акредитације онима који дозвољавају кривично дело фалсификовања докумената, а пре свега Мегатренду за који је рекао да је под заштитом Социјалистичке партије Србије.

„Министар штити купљене дипломе и плагиране докторате који су се намножили у врху актуелне власти. Главни продавац диплома и доктора је Мића Јовановић власник и ректор Мегатренд универизета који је и сам лажни доктор наука“, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да „живимо у суноврату просвете“, подсетио на пад универзитета у Србији на Шангајској листи и одлазак младих људи у иностранство, те подржао студенте који су блокирали Рекорат у Београду који, како је истакао, бране академску честитост.

„Пружам пуну подршку студентима који бране достојанство универзитета блокадом Ректората и који желе једну елементарну ствар – да Ана Брнабић смени Синишу Малог како не би могао да утиче на процес преистпивања његовог доктората“, рекао је Обрадовић.

Он је казао да ће један од првих потеза будуће власти након пада актуелног режима бити преиспитивање свих диплома и доктората запослених у јавном сектору.

„То ће бити природно чистилиште запослених преко партијских шема и комбинација и свих оних који владају са купљеним дипломама и докторатима“, истакао је лидер Двери.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Нови власник Мегатренда био лош ђак, Лесковчани га оптужују за превару

Нови власник Мегатренда био лош ђак, Лесковчани га оптужују за превару

Вест да је Дејан Ђорђевић купио приватни Универзитет Мегатренд у Београду подигла је прашину посебно …

Наводни купци Мегатренда - не постоје, реч је о моделима са интернета

Наводни купци Мегатренда – не постоје, реч је о моделима са интернета

Продаја Универзитета Мегатренд, буквално преко ноћи, само дан након емитовања документарног филма на Н1 о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *