Вучић свечано отворио приватни мотел ћерке Ивице Тончева

Вучић свечано отворио приватни мотел ћерке Ивице Тончева

Ниш – Давно, још почетком ове деценије затворен за госте и посетиоце, реконструисан и дограђен хотелски комплекс „Наис”, на ауто-путу Ниш–Београд  свечано је отворен. Свечаности је присуствовао председник Александар Вучић, а поред њега били су и чланови српске владе, представници града Ниша и бројни гости.

„Овај комплекс је од изузетног значаја за Ниш и целу нашу Србију. Туристичка и хотелско-угоститељска понуда и сви остали садржаји, што је најбитније неће бити понуђени само страним, већ и домаћим гостима. И, свакако, допринеће уопште привредном развоју овог дела наше земље и верујемо да ће бити најмодернији хотелски комплекс на целом Коридору 10 кроз Србију”, рекао је председник Вучић.

Овај највећи комплекс је после неуспелих покушаја приватизације и периода несхватљивог пропадања и урушавања, неколико дана пре данашње свечаности примио прве госте. Прорадили су скоро сви садржаји на најоптерећенијем делу саобраћајне жиле куцавице кроз нашу земљу између Ниша и наплатне рампе „Наис” у правцу Београда. Приведени су крају и завршни радови на партерном сређивању целог комплекса. Хотел по светским критеријумима има четири звездице и сврстан је у категорију најелитнијих у овом делу Балкана. Поред великих смештајних и ресторанских капацитета, уређени су и сви остали садржаји.

Вучић свечано отворио приватни мотел ћерке Ивице Тончева
Тончев: Некад у загрљају Петкова, данас Вучића

Комплекс, у власништву фирме „Наис рисорт ДОО”, поседује два велика ресторана са по 250 места унутра и толико на терасама, као и велики банкет простор за 600 званица. У хотелу је 250 лежајева у смештајним јединицама екстракатегорије апартманског типа и собама различитих конфигурација, а саграђени су нова и велика конгресна дворана, модеран спа центар и више кафе барова.

На највишем инфраструктурном нивоу завршене све прилазне саобраћајнице с ауто-пута и велики паркинг испред комплекса за око 270 путничких аутомобила и посебан простор на којем у истом тренутку може да се смести и двадесетак аутобуса. Тај паркинг простор се и шири и биће до следећег лета још већих капацитета. У плану је, такође, да се до наредне туристичке сезоне комплетно заврши и изградња отвореног и затвореног базена, као и нови и велики аква-парк у самом комплексу.

Цео комплекс је на десетом километру ауто-пута од Ниша ка Београду и простире се на око 30.000, а сам Хотел „Наис” на 15.000 квадратних метара. То ће омогућити да се Ниш, и југоисточна Србије после пуне деценије и на прави начин врате на мапу Европе својом богатом и врхунском туристичком и хотелско-угоститељском понудом.

Аутор: Тома Тодоровић, Политика.рс

Фото Т. Тодоровић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Швајцарски медији: Александар Вучић је мафија, Дијана ухапшена због…

Швајцарски медији: Александар Вучић је мафија, Дијана ухапшена због…

Под насловом “Зашто Челична Лејди треба да остане иза решетака”, “Der Bund” и “Tagesanzeiger”, швајцарска …

Не плаши се Вучић сусрета с Путином због гаса, већ из овог разлога

Не плаши се Вучић сусрета с Путином због гаса, већ из овог разлога

Сви споразуми које је режим председника Александра Вучића потписао са албанским сепаратистима у Приштини биће …

2 Коментара

  1. Далеко смо догурали, када се лопурде јавно хвале својим пленом !

  2. pa ignorisite hotel…pljnuite na ulici kad je vdite,,,STA AVS SPRECAVA DA EBZ NASILJA URADITE ENSTO KUKAVICE?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *