fbpx
Насловна / Безбедност / Од када си ти плагијатору министар полиције Србија је постала дивљи запад!
Од када си ти плагијатору министар полиције Србија је постала дивљи запад! 1

Од када си ти плагијатору министар полиције Србија је постала дивљи запад!

Због пораста имовинских кривичних дела и појачаног кршења јавног реда и мира од стране миграната смештених у Прихватном центру у Шиду министар полиције Небојша Стефановић данас је обишао Општину Шид где се упознао са стањем безбедности.

Након прес-конференције министар је у пратњи председника Општине Шид и начелника ПУ Сремска Митровица Ђуре Мандића прошетао улицама Шида и разговарао са грађанима.

– Обавештен сам да је у последњих неколико месеци повећан број кривичних и прекршајних дела чији су починиоци мигранти. Србија наставља политику добрих домаћина, али нећемо дозволити ни мигрантима, нити било којој другој групацији да угрожава безбедност и сигурност наших грађана, што нам мора бити приоритет. Шаљемо чврсту поруку да нећемо дозволити ремећење јавног реда и мира, пљачке и упаде у домаћинства Шиђана, поручио је министар Стефановић.

На питање новинара да ли је упознат са чињеницом да се на територији шидске општине налазе три прихватна центра, у самом граду, код села Адашевци и у Принциповцу у којима тренутно борави 1.400 миграната и чији су капацитети пуни, министар Стефановић је одговорио да се са Комесаријатом за избеглице разматра могућност отварања нових прихватних центара, уколико дође до већег прилива миграната.

Стефановић је истакао да је полиција расветлила сва кривична и прекршајна дела, која су починили мигранти на територији општине Шид.

– Решен је случај туче између миграната, у којој је једна особа задобила убод ножем и починилац је ухапшен и процесуиран. Такође, расветљено је неколико пљачки у радњама и двориштима, као и прекршаја из области јавног реда и мира, а починиоци су пронађени – рекао је Стефановић и нагласио да домаћински односи не значе да се људима може пљачкати по кућама или локалима, као и да ће грађани Шида бити заштићени.

Полиција је, према речима министра, у последњих 48 сати спровела акцију и све особе које противзаконито бораве, а немају било какву потврду, привела судијама за прекршаје, који су им одредили казне или притвор, а један део миграната је враћен у прихватилиште за странце.

Министар Стефановић је рекао и да је разговарао са министром унутрашњих послова Мађарске Шандором Пинтером и да Мађарска не жели да прими више од 30 миграната дневно, као и да је Аустрија ограничила број људи који имају право да затраже азил а један део држава Европске уније има другачију политику од оне коју прописује Европска унија у смислу прихвата миграната.

Нарциса Божић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немци отворили факултет за шпијуне док Срби на челу службе имају керамичара курсисту! 11

Немци отворили факултет за шпијуне док Срби на челу службе имају керамичара курсисту!

БОН – Агенти немачких тајних служби ће се од ове године образовати на факултетима са …

Недељу дана не можете дивље свиње да похватате, безбедност је на високом нивоу! 12

Недељу дана не можете дивље свиње да похватате, безбедност је на високом нивоу!

Крдо дивљих свиња које су пре неколико дана препливале Дунав и због високог водостаја напустиле …

3 Коментара

  1. pored dokazane sklonosti plagiranju i mentora i ucenika, mene cudi sto iza njih ne pise „… SINCE 1389“ 🙂

  2. pored dokazane sklonosti plagiranju i mentora i ucenika, mene cudi sto iza njih ne pise „… SINCE 1389“ 🙂

  3. Stefanović na čelu policije, isto kao vuk koji čuva ovce ili koza kupus!

    A šta bi on drugo i pravio od Srbije?!?! Da li je i jedan zdrav i normalan čovek išta drugo i očekivao od njega?!? Pa jedva sa svim mogućim korupcionaškim radnjama dobi i diplome svih škola, opet preko mita i korupcije sebi obezbedi doktorat i onda kao neko ko je vičan korupciji, tj. kriminalu dobi mesto, o Bože, da čuva državu od kriminalaca, lopuža i svakojakih prevaranata!! Pa to je kao da si vuku dao da čuva ovce ili kozi kupus!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *