Одборничка група СзС тражи оставку Горана Весића и градског архитекете Марка Стојчића

3.4
(7)

ШЕФ одборничке групе Савеза за Србију и потпредседник Народне странке Никола Јовановић затражио је данас хитну оставку заменика градоначелника Горана Весића и градског архитекете Марка Стојчића и изнео информацију да ће реконструкција Трга Републике на крају коштати 12 милиона евра, што је показатељ корупције.

Јовановић је на конференцији за новинаре испред Скупштине града Београда рекао да је Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу – на основу приступа информацијама од јавног значаја – затражио да се одборничкој групи достави уговор о ангажовању „Страбага“ који је ангажован за извођење радова на тргу, затим уговор са фирмом која је вршила надзор радова и крајњи рачун радова.

Он је казао да би реконструкција, према незваничним информацијама, грађане могла да кошта и 12 милиона евра што је један од кључних индикатора да је на делу велика корупција и брљотина за коју неко мора да одговара.

„Нигде се не види толико слом државе и градске управе колико на Тргу Републике“, рекао је Јовановић и казао да је невероватно да једна градска управа није у стању да реконструише обични трг.

Како је навео, од јуче је јасно да је за комплетан слом система одговоран директно (председник Србије) Александар Вучић који уместо да чини да се грешке поправе и систем унапређује одлучио да покрива грешке, улази у даље спиновање и штити своје партијске другове чиме је показао да је Србија партијска држава и да је он приватни председник.

Он је рекао да је због „бројних ствари и брљотина на тргу дошло до комплетног развода градске управе и Београђана и губитка поверења у градску власт“.

„Ми предлажемо, као одборничка група, да се то поверење успостави, прво да се моментално смене заменик градоначелника Весић и градски архитекта Стојчић. Не може град да функционише без градоначелника, не може шарлатан заменик да води Београд и не може градски архитекта да буде онај који је у перманентном сукобу интереса“, рекао је Јовановић.

Он је рекао да би било „најздравије“ за Београд да се изврши максималан утицај владајуће партије да се смени Весић јер наноси ненадокнадиву материјалну и сваку другу штету Београђанима.

Јовановић је казао да председник Србије формално нема овлашћења да смењује заменика градоначеклника и архитекту, али да је „одавно јасно да се ради о партијској држави и да је да Весић човек за прљаве послове који се не пита око главних ствари“.

„Савез за Србију неће ићи на округли сто на ФПН“

Шеф одборничке групе Савеза за Србију и потпредседник Народне странке, Никола Јовановић, изјавио је и да Савез неће учествовати на округлом столу на Факултету политичких наука о изборним условима јер не постоји политичка воља власти да се нормализује ситуација у Србији.

„Упркос најавама власти да жели да нормализују ситуацију у Србији – од тога уствари нема ништа“, рекао је Јовановић новинарима у Београду.

Он је истакао да је „лаж“ да власт жели да се ситуација врати у нормалу и да зато Народна странка ни Савез за Србију неће учествовати на округлом столу на сутрашњем на ФПН и неће одустати од најављеног бојкота избора који се одржавају на пролеће.

Јовановић је казао да власт и даље шири говор мржње и да заменик градоначелника Горан Весић „готово свако јутро“ на Пинку-у говори са потцењивањем и вређа њега и опозиционе лидере.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РАДНИЦИ ЕПС БЕСНИ, СМАЊЕНА ИМ ПЛАТА Одговоре траже од министарке Михајловић и Грчића!

5 (6) Молим Вас да хитно закажете састанак са Синдикатом радника Електропривреде Србије на тему …

СНС КАРТЕЛ на грбачи народа: Весићева жена директор маркетинга код Кокезе у ФСС

5 (1) Председник ФС Србије Славиша Кокеза по ступању на дужност 20. маја 2016. године …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend