Огромна рупа прети да прогута Београд на води

0
(0)

Београд – Незванична информација каже да је рупа која би могла да угрози овај пројекат дубока преко 16 метара!

Информација која се појавила на форумима, да је велики одрон у Сави направио огроман проблем градилишту Београда на води, судећи према фотографијама нашег фоторепортера сасвим је реална.

Готово је немогуће да погледом на ово градилиште не видите колико је овај одрон „ушао“ у део који би требало да буде опасан бетонским профилима као у остатку утврђења које одваја променаду од реке Саве.

Незванична информација каже да је рупа која би могла да угрози овај пројекат дубока преко 16 метара, односно да су на тој дубини рониоци били и вратили се!

Такође се говори да је овај део, пошто је почео да попушта, неколико пута насипан и ојачаван гранитним коцкама!

Ову информацију проверили смо у „Београду на води“, где су објаснили да се овај проблем појавио, али да је уобичајен:

„У склопу уређења десне обале Саве, дошло је до блажег осипања новог набачаја камене ножице у дужини од око 30 метара. У питању је део обалоутврде који је због радова који су у току прописно ограђен и недоступан за шетаче, те у којем не постоји ризик од повреде. Како речна дна често имају микролокације са специфичним геомеханичким карактеристикама, такве ситуације су уобичајене током самог процеса извођења радова на сличним локацијама“ – казали су за Еспресо из ове компаније.

„Belgrade Waterfront је предузео све неопходне мере, у складу са највишим безбедносним стандардима, како би овај део обалоутврде био саниран у најкраћем року“ – додали су.

Након што се изврше поновљена геотехничка истраживања зоне са слабијом носивошћу, биће дефинисан нови облик камене ножице који ће бити примењен у даљој изградњи, кажу у компанији, као и да осипање једног дела обалоутврде ни на који начин не доводи у питање напредак самог пројекта, имајући у виду да завршене зоне ни на који начин нису угрожене.

Еспресо.Рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Премештање моста због Београда на води

0 (0) * Ковачевић: Сумануте ствари, као ова, у нашем друштву очигледно пролазе * Петовар: …

Жестока превара у Београду на води: Србији губици, Арапима паре!

0 (0) Партнери из Емирата могу да доносе одлуке без сагласности српске стране, која је …

3 Коментара

  1. Ta obala je živo blato. To nije ni pesak ni glina ni stena, nego bukvalno žitki mulj koji se samo razmiče, ko zna do koje dubine. Svi gradjevinci to oduvek znaju i govorili su da će pre potonuti pola Beograda nego što će biti izgradjen BG na vodi, ali mamlazu ne vredi govoriti. To razume samo govor batine. Skrkao je naše pare (zapravo potrpao u svoj džep) projekat propao i sad nikom ništa. Čak i da uspeju da ga dovrše, ovaj projekat bi bio potpuni promašaj, Beograd bi strašno mnogo izgubio.

    HAPŠENJE!!! SUDJENJE!!! SMRTNA KAZNA!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend