ОПЕТ СЕ УРОКАЛА: МУТАВА тврди да „ми“ подржавамо Македонију и Албанију!?

0
(0)

Београд- Европа нам је дала шансу, треба да је искористимо, поручуила је премијерка Ана Брнабић обраћајући се новинарима након што је ЕК усвојила Стратегију о проширењу на Западни Балкан.

Србија је том документу препозната као лидер, због чега ће наставити још брже да спроводи критеријуме и реформе, а регионална сарадња и даље ће бити наш приоритет, поручила је премијерка.

„Важна порука која је данас послата јесте да се признају индивидуални резултати. Србија данас треба да буде задовољна. Поносни смо и срећни јер је Србија препозната као лидер. Ми смо напорно радили за то и зато ћемо морати да радимо још много напредније у недељама, месецима и годинама пред нама“, рекла је премијерка на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Како је рекла, треба „сваки дан да радимо да заслужимо да будемо члан европске породице народа, члан који ће ЕУ моћи да допринесе и да је додатно јача“.

Према њеним речима, документ сугерише веће присуство ЕУ у виду нових и позитивних иницијатива.

У стратегији се јасно види да ће ЕУ покренути шест секторских иницијатива чији је циљ јачање сарадње, додатног финансирања и техничке подршке од стране ЕУ.

„Јачање владавине праве, ангажовање у сектору безбедности и миграција, подршка социјално економском развоју, повећање инфраструктурне повезаности, дигитална агенда и подршка помирењу и добросуседским односима“, рекла је Брнабићева.

Према њеним речима, сарадња у региону остаће један од приоритета и Србија ће наставити да показује колико је томе искрено посвећена.

„Подржаћемо, били смо у томе јасни и у прошлости, и наставићемо да подржавамо Албанију и Македонију да што пре отворе преговоре и бићемо на располагању да пружимо подршку свакоме коме то буде било потребно у европској перспективи“, рекла је она.

Без повезивања региона нема стабилности.

„То често може да буде велик изазов, али ће Србија томе остати дубоко посвећена. Радићемо и даље на подршци свима. Знамо које су наше обавезе у будућности, на чему треба додатно да радимо“, поручила је она.

Како каже, порука грађанима Србије јесте да ће Влада наставити још брже да испуњава све критеријуме и спроводи реформе.

„Посебно бих нагласила да је стратегија, која даје могућност проширења и шансу за улазак до 2025. године, у сржи препознала проширење као механизам даљег јачања и стабилности ЕУ“, каже Брнабићева.

Дошли смо до тога да је и Балкан важан за ЕУ.

„И зато ми треба да дајемо увек и стално, поново, сигнал да су нама европске вредности важне, да разумемо пружену руку и да ћемо радити на томе да кад постанемо члан, а надамо се 2025. године, да ћемо бити чланица која ће доприноси стабилности и снази европске породице народа“, рекла је она, наводећи да су посете комесара Јоханеса Хана и председника ЕК Жана Клода Јункера које предстоје, као и она председника ЕП Антонија Тајанија, изузетно важне.

„Те три посете Србији дају јасан и недвосмислен сигнал да смо на правом путу. Важна је регионална сарадња“, рекла је Брнабићева, додајући да Влада Србије сада има још већу одговорност да реформе иду још брже.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Каквим ли лудајама тебе кљукају?! Која бре економија и шта ти уопште знаш о економији коју су УНИШТИО!

5 (2) У првом кварталу ове године, Србија је најбрже растућа економија Европе, изјавио је …

Ти се Брнабићка у свој посао и надлежности разумеш као Марица у ону криву ствар!

5 (2) КРАГУЈЕВАЦ – Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да њен данашњи обилазак радова …

3 Коментара

  1. Naš narod ima za ovakvu lepu izreku koja glasi: „Ni za kurac nije“.

  2. Ма у чије име ти говориш??Дрољо католичко лезбејска!!Више од 99% Срба те није хтело нити те подржава да будеш
    премијер.Нико те у Србији не воли ( осим твојих пиздолизаца)
    Марш у родни усташкистан па се тамо лезбејиши

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend