Орбан: Спречићу Сорошев план да хришћанство нестане у Европи

Премијер Мађарске Виктор Орбан поручио је данас да ће та земља одбранити своје границе, спречити примену „Сорошевог плана“ и „коначно победити у бици“.

Орбан је, на 27. конгресу партије Фидес у Будимпешти, рекао да Мађарској прети „империја“ америчког милијардера Џорџа Сороша јер спречава реализацију његовог плана да националне државе претвори у „ствар прошлости“ и замени их Европом с мешовитим становништвом, пренос МТИ.

Како је мађарски премијер истакао, заговорници тог плана „желе да смене владе које заступају националне интересе, укључујући мађарску владу“.

Орбан је навео и да су миграције само средство у „Сорошевом плану“ с циљем слабљења националних држава и елиминисања хришћанске културе једном за свагда.

„Од тога морамо да одбранимо Мађарску“, закључио је Орбан, додавши да Сорошев план у великој мери угрожава безбедност, при чему је подсетио на честе терористичке нападе, пораст криминала и насиља над женама и нови талас антисемитизма у европским земљама које су наклоњене миграцијама.

Wебтрибуне.рс

Актуелно

Виктор Орбан: Не желим ЕУ којом руководи Француска

Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да не жели Европску унију којом руководи Француска и …

Због све већег притиска Орбанове владе Сорош сели своје председништво из Будимпеште у Берлин

Због све већег притиска мађарске владе, Сорошево представништво сели се из Будимпеште у Берлин, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons