Пацови су кренули у бежанију са брода који тоне покушавајући да се сакрију од закона

Пацови су кренули у бежанију са брода који тоне покушавајући да се сакрију од закона

Европски Универзитет у Београду, чији је власник и оснивач био Милија Зечевић, од данас не постоји, потврдио је за „Политику” Младен Шарчевић, министар просвете, који потписао акт о престанку рада ове установе.

– Просветна инспекција је утврдила да Европски универзитет од 2016. године нема акредитацију и да је сад, брже боље, покренуо нови захтев за акредитовање. Али то тренутно не важи јер нису и даље акредитовани. Тек улазе у нови процес. Истекле су им и банкарске гаранције. Стекли су се сви услови да престане да ради – изјавио је министар Шарчевић и додао да следи утврђивање колико студената је било уписано на факултете тог универзитета, како и где ће они наставити студије.

Проблем за ове академце може да буде то што је универзитету истекла банкарска гаранција. Како наводи Шарчевић, закон предвиђа да о трошку установе која је престала да ради њихови академци наставе школску годину на другим високошколским установама.

Министар Шарчевић за наш лист каже да је просветна инспекција претходних дана завршила провере регуларности рада неколико приватних универзитета, али да не сме још много да открива, јер су нека решења у фази потписивања.

– Има ту свега и дима и ватре. Засад могу да откријем да је завршен инспекцијски преглед документације и акредитације Европског универзитета. Предстоје у овој области озбиљне сече – најављује Шарчевић.

Министар просвете је данас потписао и решење о смени Драгољува Елчића, декана Академије уметности Алфа универзитета (некадашњег БК) јер је, поменутим инспекцијским контролама установљено да не испуњава услове да се налази на челу ове високошколске установе.

У току је и конференција за медије на „Мегатренд” универзитету, како је најављено, због информације о продаји ове високошколске установе.

Досадашњи ректор и власник “Мегатенда” Мића Јовановић је рекао да напушта све послове у Србији и сели се у Кан.

Аутор: Д. Јокић Стаменковић, Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Народна странка покреће поступак за раскид приватизације ПKБ

Народна странка покреће поступак за раскид приватизације ПKБ

Народна странка најавила је данас да ће покренути пред Агенцијом за приватизацију поступак за раскид …

Лазаревац: Александар Димитријевић подршка протесту "Нећу трг, хоћу воду"! (видео)

Лазаревац: Александар Димитријевић подршка протесту “Нећу трг, хоћу воду”! (видео)

Александар Димитријевић, одборник Српских заветника у Скупштини општине Лазаревац о пројектима владајуће СНС секте и …

4 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Негде средином деведесетих сам имао част да упознам господина. Звао ме да будем професор. Рекох – размислићу и јавићу. Ево, размишљах до данас. Сад ми глупо да му јавим.

  2. mico jebem li ti nanu, nacicemo te i u kanu.

  3. to ti je pametno gosn. mico, ovdasnji bosanci dupe ne peru, dok u kanu neces uprljati karu, a i liz po francuski mozes upraznjavati.
    ovi ostali ovde ostaju, moracemo im suditi.

  4. Masterovac s DIF-a predaje i ispituje menadžment… A ti si im “ministre” pomogao da oblate i oteraju naučnika vrhunskih referenci (17., u svetu prema h indeksu u toj oblasti). Psihologiju ti na OAS predaje masterovac već 5 godina… Imaš redovne profesore sa 1 citatom i dekane, profesore bez radova u oblasti u kojoj su birani. Sve ti to znaš, i zato si doveden, da oteraš prave naučnike kojima duguju sve i na njihovu muku dovedeš svoje segamegaše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *