Петнаест агрокомбината у Бачкој траже нову приватизацију

0
(0)

ФЕКЕТИЋ – Неколико стотина бивших радника и мањинских акционара из 15 агрокомбината у Бачкој окупило се на протестном скупу у Фекетићу са захтевом да се пониште приватизације, које су упропастиле њихова предузећа и оставиле их без посла.

Протестом је обележена двогодишњица обраћања тадашњем првом потпредседнику Владе Србије Александру Вучићу, који је обећао да ће бити испитане приватизације пољопривредних комбината.

– Комбинати су приватизовани и уништени уз подршку ревизорске куће иза које је стајала држава. Продаје су обављене у мају и јуну, кад је била заснована пољопривредна производња, што је купце поштедело улагања у сетву и омогућило им да добију и засејане оранице у државном власништву. Ревизорска кућа је сваком комбинату давала потврду да је све у реду, чиме је пљачка легализована. Тражимо да специјални тужилац за организовани криминал испита како се то догодило – истакао је председник Савеза удружења акционара Војводине, Веселин Мухадиновић.

Поништење приватизације траже представници више од 40 агрокомбината у покрајини.

Позив да присуствују протестном скупу у Фекетићу упућен је представницима више од 20 локалних самоуправа, али се одазвао једино Марко Ровчанин, председник општине Мали Иђош, која је донела решење да се задружна земља врати стварним власницима.

 

З. РАЈИЋ, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање

5 (7) Удружење синдиката пензионера Србије је затражило да се поништи одлука Републичког фонда за …

Вучићи и њихове грабљивице преузимају и Kомерцијалну банку: Са њим умиру и банке, јавна предузећа…

5 (9) Kо управља финансијским системом неке државе, управља целом том државом. Упркос овој чињеници …

2 Коментара

  1. „Traže novu privatizaciju“ … gluposti, treba da traže da im se kombinati vrate i da postave čelne ljude uz čeličnu kontrolu i da rade, a ne da „tupe“ …

  2. živite u sadašnjosti ,uz internet radio ,,SNAGA NARODA,,slobodni kontakt program i istina u okupiranoj Srbiji ,o ponižavanju,lažima ovog ološa koji vlada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend