Друштво

Пљачкаће до последњег дана, уочи хапшења

Брат премијерке Ане Брнабић сувласник је акционарског привредног друштва Ассецо СЕЕ д.о.о , које је регистровано у иностранству. Сестра му омогућује милионске зараде, на тендерима без процедуре за јавне набавке, директном погодбом. Пљачкаће до задњег дана, до пред само хапшење

М. Хаџић

Акционарско друштво „Електромрежа Србије” је након спроведеног поступка јавне набавке закључило уговор на основу ког је набављен Систем за управљање документацијом ДМС, а чију испоруку и имплементацију је извршило Привредно друштво „Ассецо СЕЕ” д.о.о.

Неколико десетина милиона евра сестра Ана дала је свом брату Игору, кроз уговоре о јавним набавкама. Kо ће коме, ако не свој своме.

Под притиском јавности, Игор је морао да поднесе оставку на место директора, јер је фирма регистрована у иностранству.

”Исти систем пуштен је у рад 20.07.2017. године и као такав представља апликативну подршку комплетном пословању Акционарског друштва „Електромрежа Србије” и чини основни репозиторијум за сву документацију у електронском облику код наручиоца.

Оперативни слој ДМС система чини решење „WебДуц” а за које је Привредно друштво „Ассецо СЕЕ” д.о.о. носилац ауторских права и власник изворног кода, те је једини привредни субјект овлашћен за вршење услуге пружања подршке и одржавања наведеног софтерског система. Имајући у виду напред наведено постоји потреба да се набавка спроведе у преговарачком поступку без објављивања позива за поднешење понуда.

Управа за јавне набавке Републике Србије дала је позитивно мишљење број 404-02-1940/20 од 29.04.2020. године о основаности примене преговарачког поступка без објављивања позива за подношење понуда.

На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ( „Сл. гласник РС” број 124/12, 14/15 и 68/15 у даљем тексту: ЗЈН) Акционарско друштво „Електромрежа Србије” Београд доноси 21.07.2021.:

ОДЛУKУ

додели уговора

1.У преговарачком поступку без објављивања позива за подношење понуда јавне набавке услуга – Услуга подршке за систем ДМС, број 81 20, Уговор се додељује понуђачу „Ассецо СЕЕ” д.о.о. Београд, Милутина Миланковића бр.19г, у укупном износу од 26.976.000,00 динара без ПДВ-а, а сагласно Извештају о стручној оцени понуда број 700-00-ЈН-47/2020-011 од 20.07.2020. године.

2.Ову Одлуку објавити На Порталу јавних набавки и интернет страници Наручиоца, у року од 3(три) дана од дана доношења.

Образложење

У складу са Планом јавних набавки Акционарског друштва „Електромрежа Србије” Београд за 2020. годину, Акционарско друштво „Електромрежа Србије” Београд донео је Одлуку о покретању преговарачког поступка без објављивања позива за подношење понуда, број 700-00-ЈН-47/2020-002 од 22.05.2020. године, јавне набавке број 81 20.

Набавка се спроводи у преговарачком поступку без објављивања позива за подношење понуда, а у складу са чланом 36 став 1. тачка 2 ЗЈН. Наиме, Акционарско друштво „Електромрежа Србије” је, након спроведеног поступка јавне набавке, закључило уговор на основу ког је набављен Систем за управљање документацијом ДМС, а чију испоруку и имплементацију је извршило Привредно друштво „Ассецо СЕЕ” д.о.о. Исти систем пуштен је у рад 20.07.2017. године и као такав представља апликативну подршку комплетном пословању Акционарског друштва „Електромрежа Србије” и чини основни део репозиторијум за сву документацију у електронском облику код наручиоца. Оперативни слој ДМС система чини решење „WебДуц” а за које је Привредно друштво „Ассецо СЕЕ” д.о.о. носилац ауторских права и власник изворног кода, те је једини привредни субјект овлашћен за вршење услуге пружања подршке и одржавања наведеног софтерског система. Имајући у виду напред наведено постоји потреба да се набавка спроведе у преговарачком поступку без објављивања позива за подношење понуда. Управа за јавне набавке Републике Србије дала је позитивно мишљење број 404-02-1940/20 од 29.04.2020. године о основаности примене преговарачког поступка без објављивања позива за подношење понуда.

Предмет јавне набавке су услуге – Услуга подршке за система ДМС, ОРН: 72261000 услуге софтерске подршке, процењене вредности 27. 000.000,00 динара без обрачунатог ПДВ-а.

За наведену јавну набавку наручилац је објавио обавештење о покретању преговарачког поступка без објављивања позива за подношење понуда дана 26.06.2020. године на Порталу јавних набавки и интернет страници www.емс.рс. Такође, дана 26.06.2020. године наручилац је упутио позив за подношење понуда, електронски (мејлом) и препоручено путем поште, понуђачу „Ассецо СЕЕ” д.о.о. Београд.

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!